» Інформація » Вимагаю від керівників штабів з запобігання поширенню Covid-19 активізувати роботу щодо дотримання карантину, - Іван Собко під час засідання штабу

Вимагаю від керівників штабів з запобігання поширенню Covid-19 активізувати роботу щодо дотримання карантину, - Іван Собко під час засідання штабу

Автор: admin2 от 31-07-2020, 19:00
 (голосів: 0)

Вимагаю від керівників штабів з запобігання поширенню Covid-19 активізувати роботу щодо дотримання карантину, - Іван Собко під час засідання штабуПід час засідання заступник голови Львівської ОДА Іван Собко наголосив на важливості стримування поширення інфекції шляхом ретельного дотримання карантинних заходів за рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я.

«Якщо кілька тижнів тому ми мали локалізовані спалахи, переважно у Львові та інших містах, то тепер статистика свідчить про рівномірне поширення інфекції територією всієї області. Завантаженість ліжкової системи в медичних закладах викликає занепокоєння. Поки що медична мережа справляється із навантаженнями, але ми не можемо допустити до критичної точки», - наголосив Іван Собко.

Обласний Лабораторний центр щодня проводить понад тисячу тестувань.

«За увесь час від початку пандемії ми зробили майже 60 тисяч ПЛР тестувань. Наша робота підкріплена роботою кількох приватних центрів, тож щодня ми маємо результати понад тисячі проб», - зазначив керівник центру Роман Павлів.

Збільшення кількості звернень до медиків фіксують протягом останніх трьох тижнів. Відтак, керівникам районних штабів із протидії інфекції рекомендували активніше залучати до роботи первинну ланку медицини.

«Впродовж останніх тижнів ми фіксуємо збільшення кількості звернень до медиків, і переважну більшість із них доводиться госпіталізувати, адже кількість важких пневмоній також зросла. Якщо хворого будуть вчасно діагностувати на первинному рівні, це перш за все дозволить надати вчасну допомогу самому хворому та не допустити поширення інфекції шляхом ізоляції», - розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

За словами Ореста Чемериса, сімейним лікарям треба бути уважнішим до пацієнтів, адже вони також відповідальні за рівень наповненості лікарень.

Під час штабу також обговорили питання дотримання дистанцій та інших засобів безпеки під час богослужінь та релігійних обрядів.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua