» Інформація » Проблемні питання місцевого самоврядування розглянули в межах зустрічі з народними депутатами

Проблемні питання місцевого самоврядування розглянули в межах зустрічі з народними депутатами

Автор: admin2 от 6-05-2021, 16:27
 (голосів: 0)

Проблемні питання місцевого самоврядування розглянули в межах зустрічі з народними депутатамиСьогодні, 6 травня перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак зустрілись із головами територіальних громад області та народними депутатами від Львівщини. Завдання зустрічі – обговорити проблемні питання з якими сьогодні стикаються органи місцевого самоврядування та напрацювати пропозиції для їх вирішення.

Серед учасників зустрічі також – профільні заступники голови Львівської ОДА Іван Собко, Юрій Бучко, представники департаментів.

Як зазначив Андрій Годик завершення реформи децентралізації та формування ОТГ сьогодні, як дає нові можливості самоврядування, так і ставить нові виклики перед керівниками громад. Відтак, чимало проблемних питань потребують вирішення.

«Чимало питань вже було обговорено раніше на спільних зустрічах, за підсумками яких сформовано пропозиції та скеровано на вищі рівні влади. Частина з цих пропозицій вже врахована у законодавчих документах, проте значна частина і надалі потребує вирішення. Це важливі й актуальні питання діяльності, які маємо спільно пропрацювати»,- зазначив Андрій Годик.

Відтак, більш детально розглянули питання бюджетного законодавства та законодавчих механізмів стимулювання розвитку ОТГ Львівщини.

Заступник директора департаменту фінансів Львівської ОДА Іван Нос ознайомив присутніх з індексами податкоспроможності територіальних громад області, врахованих при формуванні бюджету на 2021 рік та основною проблемою назвав значну диференціацію фінансових можливостей ТГ, можливий шлях вирішення – вдосконалення бюджетного вирівнювання.

Степан Куйбіда, керівник департаменту економічної політики Львівської ОДА розповів про можливості ДФРР та низки державних субвенцій на соціально-економічний розвиток територій, розвиток мережі ЦНАПів тощо.

Серед розглянутих питань також – освітня та медична субвенції для територій, захист водних ресурсів Львівщини, розвиток дорожньої та транскордонної інфраструктури, діяльність ДАБІ, діяльність Стебницького ДГХП «Полімінерал» тощо.

«Ми завжди готові до діалогу з громадами, щоб спільно розв’язувати наболілі питання. Ті речі, які сьогодні були озвучені керівниками громад, будуть враховані й скеровані за належністю»,-  підсумував Андрій Годик.

Напрацьовані в межах сьогоднішньої зустрічі пропозиції скерують Координаційній раді з питань місцевого самоврядування, яка відбудеться 11 травня в Києві під головуванням голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua