» Інформація » У Львові влада області вислухала проблеми воїнів АТО

У Львові влада області вислухала проблеми воїнів АТО

Автор: admin2 от 16-05-2016, 09:12
 (голосів: 0)

У Львові влада області вислухала проблеми воїнів АТОЦієї суботи, 14 травня у Львові відбулась чергова зустріч обласного керівництва із демобілізованими учасниками Антитерористичної операції. Вже традиційно голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка скликає на відверту розмову із нашими захисниками керівників районів, військових комісаріатів, соціальних служб, Держгеокадастру, правоохоронних органів, щоб допомогти бійцям вирішити їхні нагальні потреби.

На початку зустрічі присутні вшанували пам'ять полеглих воїнів АТО. Олег Синютка також нагадав, що на превеликий жаль, вже 240 бійців зі Львівщини не зможуть повернутись додому, адже віддали свої життя за українську землю.

Перед демобілізованими виступили керівники профільних структур, військкоматів та військових частин. Зокрема, вони розповіли про стан у соціальному та медичному забезпеченні, земельні питання, надання статусу учасника бойових дій. Також йшлось про те, що невдовзі може бути прийнятий законопроект, котрий передбачає надання статусу воїна АТО учасникам добровольчих формувань. Такий документ вже зареєстрований у Верховній Раді України.

Серед основних питань, які озвучували військові, були отримання земельних ділянок та житла, лікування й реабілітація поранених бійців, оздоровлення чи відпочинок після повернення з фронту. Проблеми у них також виникають із працевлаштуванням та перекваліфікацією на іншу спеціальність.

Проте більшість скаржилась саме на складність оформлення земельних ділянок. За словами бійців, незважаючи на законне право, їм іноді відмовляють місцеві органи влади, мотивуючи це відсутністю генеральних планів у населених пунктах, або взагалі відсутністю вільних ділянок. Також цей процес затягують різноманітні бюрократичні процедури, які доводиться пройти, щоб отримати землю.

Керівник області вкотре застеріг усіх чиновників: "Якщо людина, яка була в АТО, звернулась до вас по допомогу, ви не маєте права її "відфутболити". Я наголошую, що це стосується усіх: і держслужбовців, і медиків, і усіх інших, хто займає посади".

Олег Синютка також додав, що наприкінці травня планує зустрітись із бійцями Третього батальйону територіальної оборони Львівщини, а у червні – із воїнами, які отримали серйозні поранення чи інвалідність в зоні АТО.

Загалом під час зборів кожен мав змогу розповісти про свої проблеми та отримати консультацію і допомогу.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua