» Інформація » Питання створення об'єднаних територіальних громад на Дрогобиччині обговорювали на районній сесії

Питання створення об'єднаних територіальних громад на Дрогобиччині обговорювали на районній сесії

Автор: admin2 от 31-05-2016, 15:27
 (голосів: 1)

Питання створення об'єднаних територіальних громад на Дрогобиччині обговорювали на районній сесіїСьогодні на продовженому пленарному засіданні сесії районної ради в різному розглядалося питання децентралізації та проекту перспективного плану району.

Як уже повідомлялося, під час обговорення цього питання минулого тижня в обласному Офісі реформ не було знайдено рішення, яке б влаштовувало всі сторони зустрічі. Тому перший заступник голови облдержадміністрації Ростислав Замлинський дав завдання місцевій владі запропонувати свій варіант створення ОТГ у районі або погодитися із запропонованим. Рішення повинно було бути подане до облдержадміністрації протягом семи днів.

Питання створення об'єднаних територіальних громад на Дрогобиччині обговорювали на районній сесіїТрадиційно сьогодні ця тема також обговорювалося емоційно і бурхливо. Свої думки та позиції висловлювали перші особи району, депутати районної ради, голова Асоціації сільських, селищних рад Степан Коваль та його колеги-голови. Звучали кардинально протилежні пропозиції. Зокрема, Степан Коваль та його однодумці категорично проти об'єднання та відстоюють лише принцип співробітництва громад. Більшість виступаючих висловлювалися проти об'єднання з містами регіону, особливо з Бориславом та Стебником. Були різні пропозиції щодо об'єднання деяких сіл навколо тих чи інших центрів (насамперед, йшлося про населені пункти Стрийського напрямку).

Як і у попередні рази, учасники дискусії не напрацювали спільної позиції щодо децентралізації на Дрогобиччині.

Голова районної ради Михайло Сікора зазначив, що процес реформування обов'язково відбудеться. Тому порадив сільським головам не спати, а оперативно напрацювати пропозиції, які були б на користь селам району.

Голова райдержадміністрації Володимир Шутко наголосив, що район є на понад 90 відсотків дотаційний. Виконання бюджету в селах також не вселяє оптимізму. Тому нема підстав говорити про те, що ми самодостатні. Очільник району закликав лідерів громад, районних депутатів до співпраці і прийняття остаточного мудрого і об'єктивного рішення.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua