» Дрогобицька ДПІ ГУ ДПС » Про підсумки та пріоритети повідомили на брифінгу у податковій

Про підсумки та пріоритети повідомили на брифінгу у податковій

Автор: admin2 от 14-03-2016, 09:50
 (голосів: 0)

Про підсумки роботи за два місяці та основні завдання, поставлені перед фіскальною службою, розповів журналістам начальник Дрогобицької ОДПІ Євген Турчин. “Податкова реформа поступово запроваджує дієву систему адміністрування податків, спрощує процедури їх сплати, а відносин з бізнесом будуються на засадах партнерства та довіри, - зазначив Євген Турчин. На черзі низка законодавчих змін, які мають усунути двозначне трактування окремих норм”.

Попри складну економічну ситуацію фіскальні органи мають забезпечувати стабільні надходження до бюджету, необхідні для  фінансування соціальних та пенсійних виплат. З початку року платники податків Дрогобицької ОДПІ, до якої належать Бориславське та Трускавецьке відділення, сплатили до державного бюджету 114,2 млн. гривень. Це на 67,9 млн. грн. більше ніж за два місяці минулого року. Планові показники виконано на 102%, приріст надходжень - 2,2 млн. грн.

До місцевих бюджетів зібрано 64,5 млн. грн., що складає 124% індикативних показників, в т. ч. Дрогобич і Дрогобицький район – 35,6 млн. грн., Борислав – 12,4 млн. грн., Трускавець – 16,5 млн. грн. Додатково місцеві бюджети отримали 12,5 млн. грн. Порівняно з минулим роком надходження зросли на 28,8 млн. грн.

За цей період сплачено 53,6 млн. грн. єдиного соціального внеску. Це на 28,5% менше ніж у минулому році, оскільки майже удвічі знижено ставку єдиного внеску.

Для забезпечення потреб армії мобілізовано 3,8 млн. гривень військового збору, що на 0,8 млн. грн. більше ніж за два місяці минулого року.

Зросли надходження податку на додану вартість - 19,2 млн. грн. при запланованих 17,9 млн. грн. Це на 7,7 млн. грн. більше ніж у січні-лютому минулого року. Водночас скорочується заборгованість з відшкодування ПДВ. За два місяці підприємствам повернуто з бюджету 7,1 млн. грн.

З метою забезпечення прозорості процесу відшкодування на сайті Державної фіскальної служби щодня оновлюються реєстри заяв на відшкодування ПДВ. Повернення узгоджених сум бюджетного відшкодування здійснюватиметься в хронологічному порядку відповідно до черговості внесення заяв до кожного відповідного Реєстру (окремо для платників, що відповідають критеріям, визначеним для автоматичного відшкодування сум податку та окремо для решти платників).

Завершуючи брифінг, Євген Турчин подякував сумлінним платникам за внесок у наповнення бюджету, а засобам масової інформації - за професійне висвітлення податкової тематики. Адже відкритий діалог з бізнесом та громадськістю сприятиме вирішенню проблемних питань та підвищенню рівня громадянської культури. 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua