» Правова допомога » Коротко про те, що нам дає Єдиний реєстр боржників

Коротко про те, що нам дає Єдиний реєстр боржників

Автор: admin2 от 19-06-2019, 12:04
 (голосів: 0)

Коротко про те, що нам дає Єдиний реєстр боржниківЗі слів очільника юстиції Львівщини Миколи Станіщука, Єдиний реєстр боржників- це систематизована база даних про боржників, що є складовою автоматизованої системи виконавчого провадження України та ведеться з метою оприлюднення в режимі реального часу інформації про невиконані майнові зобов'язання боржників та запобігання відчуженню боржниками майна.
Основною метою створення безпосередньо реєстру боржників є запобігання відчуження боржниками майна при невиконанні ними майнових зобов`язань.
ПАМ`ЯТКА: до реєстру вноситься інформація про осіб, які містять заборгованість зі сплати періодичних платежів понад три місяці (наприклад аліментів), а також щодо інших майнових і немайнових зобов`язань боржників за виконавчими документами.
ВАЖЛИВО ЗНАТИ:
 боржником може бути як фізична або юридична особа, так і держава.
 інформація про боржника щодо стягнення аліментів, вноситься виконавцем після того, як в особи виникає заборгованість зі сплати аліментів,сукупно який перевищує суму відповідних платежів понад 3 місяці;
 особу може бути внесено до реєстру боржників лише після виникнення заборгованості у межах виконавчого провадження. Спочатку інформація про боржника вноситься до системи виконавчих проваджень після відкриття відповідного провадження. Відповідно, коли  в особи виникає заборгованість зі сплати платежів по аліментах понад три місяці, внесення про нього інформації до реєстру боржників є обов’язком державного чи приватного виконавця без отримання додаткових дозволів чи пояснень з боку боржника.
Отже, якщо боржником є фізична особа, яка заборгувала зі сплати періодичних платежів понад три місяці, виконавець вносить до реєстру боржників таку інформацію: 
прізвище, ім’я та по батькові;
дату народження фізичної особи;
місце проживання (реєстрації) фізичної особи.
 Якщо ж боржником є юридична особа, то: 
найменування юридичної особи;
  ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань;
місцезнаходження юридичної особи.
Крім того, у реєстрі міститься інформація про державного чи приватного виконавця, який виніс постанову про відкриття виконавчого провадження, а також номер виконавчого провадження та категорія стягнення, що передбачена законодавством.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua