» Соціальний захист населення » Субсидії по-новому. Що змінилось у Порядку надання житлових субсидій з 1 вересня 2017 року

Субсидії по-новому. Що змінилось у Порядку надання житлових субсидій з 1 вересня 2017 року

Автор: admin2 от 5-09-2017, 09:59
 (голосів: 1)

Субсидії по-новому. Що змінилось у Порядку надання житлових субсидій з 1 вересня 2017 рокуКоментар начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Галини Чаплі.

- Субсидія не може призначатись одночасно за місцем реєстрації особи та місцем її фактичного проживання.

Ця норма Закону стосується осіб, які не зареєстровані, але фактично проживають у житловому приміщенні на підставі договору найму (оренди) житла, якщо їм нараховується плата за житлово-комунальні послуги, та індивідуальних забудовників, будинки яких не прийняті в експлуатацію і яким за рішенням комісії призначається субсидія на підставі акта матеріально-побутових умов проживання.

Тепер такі особи, при поданні документів для призначення субсидії за фактичним місцем проживання повинні долучити довідку, що їм не надається субсидія за місцем їх реєстрації.

- Врегульоване питання надання (виплати) субсидій у разі смерті заявника

У разі смерті особи, якій було призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг (світло, газ, вода), надання субсидії не припиняється до закінчення строку її призначення за умови, що у житловому приміщенні зареєстровані інші особи, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги.

У разі смерті особи, якій буде призначено субсидію на придбання скрапленого газу, твердого палива готівкою, така субсидія виплачується одній з осіб, з урахуванням яких було призначено субсидію, за заявою такої особи.

- Врегульовано питання надання субсидій для недієздатних осіб працездатного віку над якими встановлено опіку

“У разі коли в житлових приміщеннях (будинках) зареєстровані неповнолітні діти, які залишилися без батьківської опіки (піклування), або недієздатні особи працездатного віку, над якими встановлено опіку, субсидія призначається за заявою опікуна (піклувальника) і розраховується виходячи з розміру пенсії у зв’язку з втратою годувальника та інших видів пенсії і соціальних виплат, які отримує опікун (піклувальник) на підопічних дітей та недієздатних осіб. Розміри пенсії у зв’язку з втратою годувальника та інших видів пенсії і соціальних виплат, які отримує опікун (піклувальник) на підопічних дітей і недієздатних осіб, не враховуються до сукупного доходу опікуна (піклувальника) у разі його звернення за призначенням субсидії за місцем реєстрації.”

- Змінено період врахування доходів для призначення субсидій

Передбачено під час здійснення розрахунку субсидії на наступний період у травні для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді, врахувати доходи за третій-четвертий квартал попереднього року, а розрахунок субсидії на опалювальний сезон у жовтні проводити на підставі доходів за перше півріччя поточного року.

- Змінено умови призначення субсидії за наявності заборгованості з оплати послуг

При призначенні субсидії на наступний термін відтепер враховуватиметься наявність простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг, якщо загальна її сума перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тобто у разі інформації від підприємств надавачів послуг про наявну заборгованість з оплати за газ, електроенергію, воду, загальна сума якої перевищує 340 грн. – субсидія не призначається.

Отримувач субсидії зобов'язаний інформувати протягом місяця про закінчення терміну реєстрації місця перебування.


- Змінено соціальні нормативи для користування послугами газопостачання:

 за наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання було 4,4 куб.метра на одну особу на місяць, а стало – 3,3 кубометра;
 за наявності газової плити в разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача було 7,1 куб.метра на одну особу на місяць, стало – 5,4 кубометра;
 за наявності газової плити та газового водонагрівача було 14 куб.метрів на одну особу на місяць, стало – 10,5 кубометра.


Субсидії по-новому. Що змінилось у Порядку надання житлових субсидій з 1 вересня 2017 року


Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua