» Соціальний захист населення » Відділення раннього втручання працюватиме і на Дрогобиччині

Відділення раннього втручання працюватиме і на Дрогобиччині

Автор: admin2 от 13-09-2018, 12:47
 (голосів: 0)

Відділення раннього втручання працюватиме і на Дрогобиччині
Уряд України підтримав ініціативу Дитячого фонду Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) та Всеукраїнського громадського об’єднання «Національна асамблея людей з інвалідністю України» щодо запровадження національної платформи раннього втручання.

Ця платформа будуватиме діалог між громадянським суспільством і урядом щодо системного підходу до послуг раннього втручання в Україні, що допомагатиме маленьким дітям з інвалідністю, порушеннями розвитку та ризиком їх виникнення та їхнім батьками. За оцінкою експертів, майже 250 000 дітей в Україні у віці від 0 до 4-х років можуть потребувати такої допомоги.

Меморандум підписали Міністерство охорони здоров'я, Міністерство освіти та Міністерство соціальної політики, а також Національна Асамблея людей з інвалідністю України, Благодійний фонд «Інститут раннього втручання», Всеукраїнська Фундація «Захист прав дітей», Фундація «Soft Tulip» (Нідерланди), Європейська асоціація раннього втручання «EURLYAID» та ЮНІСЕФ.

Раннє втручання – це міждисциплінарна сімейно-центрована комплексна допомога для сім'ї з дитиною від народження до 4-х років, що має інвалідність, порушення розвитку чи ризик їх виникнення. Система раннього втручання підтримує всю сім'ю, даючи їй навички, необхідні для забезпечення найкращих умов для збереження здоров'я дитини, її розвитку і освіти. Це допомагає запобігти прогресуванню розладів, а також попереджає інституціоналізацію дітей. Завдяки ранньому втручанню діти і батьки отримують знання, навички, що дозволяють їм ефективно інтегруватися в громади.

Тепер діти до 4 років, які мають порушення у розвитку, інвалідність чи ризик їх виникнення, отримають комплексну допомогу та підтримку. Ці надзвичайні дітки мають лишатися у сім’ях, навчатися, розвиватися та бути частиною нашого суспільства

Відкриття такого відділення планується на базі Обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів “Сонечко”, який працює в м.Стебник.

Головним завданням відділення буде допомогти сім'ї створити такі умови, в яких дитина могла б повноцінно рости, розвиватися, реалізовувати свій потенціал, долати накладені неповносправністю обмеження та Інтегруватись в життя спільноти та суспільства, допомогти батькам справитися з емоційною кризою пов'язаною з народженням неповносправної дитини, сприяти налагодженню в сім'ї позитивної психологічної атмосфери.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua