» Соціальний захист населення » Монетизація субсидій – з 1 березня

Монетизація субсидій – з 1 березня

Автор: admin2 от 22-02-2019, 17:41
 (голосів: 0)

Монетизація субсидій – з 1 березняВідповідно до ухваленого рішення з 1 березня житлові субсидії будуть надаватися отримувачам субсидій готівкою. Тобто сума субсидій виплачуватиметься грошома безпосередньо громадянам.
Готівкова форма буде застосовуватися до тих домогосподарств, яким субсидія призначена на поточний опалювальний період  починаючи з жовтня – грудня 2018 р. 
Вже у березні вони отримають готівкові кошти у розмірі призначеної їм субсидії за лютий.
Аналогічні виплати вони отримають у квітні 2019 р., а також у травні, тобто до кінця опалювального сезону.
Після  цього буде проведено перепризначення субсидій на новий опалювальний період.
Для цього необхідно  всім одержувачам  субсидій.
Паралельно діятиме запущена із січня 2019 року монетизація, яка передбачає розрахунки за спожиті субсидіантами послуги через  Ощадбанк і виплату невикористаних субсидій одержувачам готівкою за результатами вже цього опалювального  сезону.
Пенсіонерам гроші виплатить Пенсійний Фонд одночасно з пенсією. Гроші перераховуватимуть на банківські пенсійні картки, а якщо їх немає,  субсидію разом з пенсією доставить Укрпошта.
Тим громадянам, які ще не на пенсії, субсидія буде перерахована грошовим переказом через Ощадбанк. Для цього треба звернутися до найближчого відділення Ощадбанку і подати паспорт та ідентифікаційний номер.
Людина має звернутися у будь-яке відділення Ощадбанку – і їй виплачується готівка по факту звернення.
Одночасно з виплатою грошового переказу кожному одержувачеві субсидії буде відкрито персональний банківський рахунок, на який перераховуватиметься сума субсидії у квітні і травні.
Усі, хто звернувся вперше за субсидією у 2019 році беруть участь у чинній моделі монетизації. Тобто розрахунки за спожиті послуги  за цих осіб з підприємствами здійснюватиме Ощадбанк, а субсидіанти отримають за результатами вже цього опалювального сезону залишок невикористаної субсидії готівкою  через  Ощадбанк.
Кожному одержувачеві субсидії, якому допомогу призначено з 2018 року,  березні Укрпошта доставить повідомлення про те,скільки і яким чином надійне коштів субсидії від уряду для оплати комуналки.
Кабінет Міністрів України здійснюватиме пілотування паралельно двох моделей монетизації і за результатами аналізу їхньої ефективності ухвалить рішення щодо впровадження однієї з  них з травня 2019 р.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua