» Соціальний захист населення » Для учасників бойових дій антитерористичної операції діє Комплексна програма надання житлових кредитів

Для учасників бойових дій антитерористичної операції діє Комплексна програма надання житлових кредитів

Автор: admin2 от 23-04-2019, 15:39
 (голосів: 0)

Для учасників бойових дій антитерористичної операції діє Комплексна програма надання житлових кредитівВ обласному бюджеті на 2019 рік для реалізації зазначеної програми передбачено кошти в розмірі 4892484 грн. із них 3067583 грн. для реалізації заходу підтримка індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» та 1824901 грн. на захід забезпечення молоді житлом у Львівській області.

Учасники АТО, за умовами програми, отримують кредити першочергово та безвідсотково.

Львівське регіональне управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» є виконавцем програми - забезпечення молоді житлом у Львівській області.

Зазначений захід передбачає надання кредиту з терміном погашення до 30 років. Право на отримання кредиту мають громадяни, які перебувають на квартирному обліку, як такі, що потребують покращення житлових умов, віком до 35 років(включно). Сім»я, яка немає дітей, сплачує кредит з відсотковою ставкою 3% річних від суми зобов'язань за кредитом. Одна дитина дає право на звільнення від сплати відсотків. Позичальникові, який має двох дітей, за рахунок бюджетних коштів погашається 25% суми зобов'язань за кредитом, який має трьох і більше дітей – 50 % суми зобов'язань за кредитом.

Щодо можливості прийняття участі у заході програми необхідно звернулися до Львівського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», за адресом: м Львів. вул. Винниченка, 8.

Разом з тим Львівським обласним фондом підтримки індивідуального житлового будівництва на селі реалізується захід - підтримка індивідуально будівництва на селі «Власний дім», мета якого полягає у наданні сільським жителям пільгових довгострокових кредитів для будівництва, добудови, реконструкції або купівлі житла на селі.

Позичальниками кредитів можуть бути громадяни України, які постійно проживають (або переселилися для постійного проживання), будують об’єкти кредитування в сільській місцевості і працюють в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях сільського господарства, в особистих селянських господарствах, інших господарських формуваннях, що функціонують у сільській місцевості, соціальній сфері села, а також на підприємствах, установах та організаціях переробних і обслуговуючих галузей агропромислового комплексу, навчальних закладах, закладах культури та охорони здоров'я. розташованих у межах району, а також особи, на яких поширюється дія пунктів 19 і 20 частини першої ст. 6 та абзацу четвертого пункту 1 статті 10 Закону України "Про статус ветеранів війни гарантії їх соціального захисту”, та громадяни України, які перебувають на обліку внутрішньо переміщених.

Кредит індивідуальному забудовнику надається, за умови відповідності вимогам програми та підтвердження ним своєї платоспроможності, на термін до 20 років, а молодим сім'ям (подружжя, в якому вік чоловіка та дружини не перевищує 35 років) або неповним сім'ям (мати (батько) віком до 35 років) - до 30 років із внесенням за користування ним плати у розмірі трьох відсотків річних.

Позичальник, який має трьох і більше дітей (у тому числі усиновлених та/або таких, що перебувають під його опікою/піклуванням), звільняється від сплати відсотків за користування пільговим кредитом протягом дії кредитного договору, починаючи з дати подання копії підтвердних документів (свідоцтва про народження дітей, документів про усиновлення, встановлення опіки чи піклування).

Відсотки за користування кредитом також не нараховуються таким позичальникам (за умови звернення їх або повнолітніх членів їх сімей з відповідною заявою) :

  • Військовослужбовцям, подружжю в якому чоловік або дружина є військовослужбовцем, що підтверджується копією військового квитка, - з початку і до закінчення особливого періоду;

  • резервістам та військовозобов’язаним, подружжю в якому чоловік або дружинна є резервістом чи військовозобов’язаним, що підтверджується довідкою військового комісаріату або військової частини про перебування на військовій службі, - з моменту призову під час мобілізації і до закінчення проходження військової служби в особливий період.

Для розгляду можливості участі у зазначеному заході програми необхідно звернутися в Львівський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі за адресом: м. Львів, вул. Пекарська, 95.

Окрім того Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік», на надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла передбачено 100 млн. гривень.

Головним розпорядником коштів по програмі «Доступне житло» є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Відповідальним виконавцем даної програми у Львівській області є Львівське регіональне управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» якому передбачено 5,98 млн. грн. для виконання програми на 2019 рік.

Львівським регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» надаються консультації, та здійснюється реєстрація бажаючих скористатися вищенаведеною програмою за адресом: м. Львів, вул. Винниченка, 8.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua