» Соціальний захист населення » Інформація щодо призначення житлових субсидій з травня 2021 року

Інформація щодо призначення житлових субсидій з травня 2021 року

Автор: admin2 от 11-06-2021, 13:00
 (голосів: 0)

Стосовно скасування норми щодо призначення субсидії за рішенням комісії

З 1 травня 2021 року призначення житлових субсидій на підставі рішень комісій не передбачено. Усі випадки, коли житлова субсидія призначалася за рішенням комісії, розділені на дві групи:

  • коли житлова субсидія призначається на загальних підставах (на понаднормову площу житла; за наявності заборгованості з оплати послуг за умови укладення договору про її реструктуризацію; у випадку розділених особових рахунків; за фактичним місцем проживання орендарям та внутрішньо переміщеним особам; без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих);

  • коли житлова субсидія не призначається (наявність транспортного засобу, якому менше 5 років; купівля житла, земельної ділянки, товарів або оплата послуг на суму більше 50 тис. грн.; відсутність доходу у працездатної особи або її дохід менший мінімальної заробітної плати та / або не сплата ЄСВ).

Рішення про призначення або відмову в призначенні житлової субсидії приймається структурним підрозділів з питань соціального захисту населення.

Якщо у домогосподарстві є особи з числа зареєстрованих, які не проживають за місцем реєстрації потрібно надати документи, що підтверджують непроживання особи за місцем реєстрації.

Такими документами можуть бути:

  • довідки, що підтверджують місце перебування особи на території іншої адміністративно-територіальної одиниці у зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, довготривалим відрядженням, відбуванням покарання, у тому числі легалізовані в Україні документи про набуття страхового стажу в іншій країні;

  • довідки про оплату житлово-комунальних послуг в іншому житловому приміщенні;

  • акти обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства селищної, сільської або міської ради;

  • договори оренди житла в іншому місці тощо

В територіальних громадах акти обстеження матеріально-побутових умов сім’ї складаються уповноваженими особами виконавчих органів сільських, селищних, міських рад територіальних громад.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua