» Соціальний захист населення » До відома осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

До відома осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Автор: admin1 от 19-02-2015, 12:24
 (голосів: 0)

До відома осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофиУ зв’язку із внесенням змін до чинного законодавства з 1 січня 2015 року пільговики із числа осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, які мають право на пільги та компенсації згідно з декількома законами України, можуть користуватися пільгами та компенсаціями відповідно до одного із вибраних ними законів України. Особам такої категорії необхідно терміново звернутись до управління праці та соціального захисту населення Дрогобицької райдержадміністрації (22 січня, 41, каб. № 9, другий поверх)  стосовно вирішення питання про вибір пільги за одним із законів.

У разі відмови щодо підтвердження громадянином вибору одного із законів України, надання пільг та компенсаційних виплат буде здійснюватися згідно із законом України, який був першочерговим у визначенні статусу і надавав право на певні пільги і компенсації.

 До основних пільг та компенсацій у разі вибору пільговиком Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», належать такі: 50-відсоткова знижка плати за користування житлом, комунальними послугами у межах середніх норм споживання, передбачених законом, телефоном (1 та 2 категорії); грошова компенсація вартості продуктів харчування (1 та 2 категорії); позачергове щорічне безплатне забезпечення санаторно-курортними путівками (1 категорія); щорічна допомога на оздоровлення (1 та 2 категорії).

Також зазначаємо, що норми Закону України від 28.12.2014 року № 76-VIII «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» не передбачають вилучення посвідчень у пільгових категорій населення.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua