» Соціальний захист населення » Тема субсидій залишається актуальною

Тема субсидій залишається актуальною

Автор: admin2 от 21-12-2015, 12:53
 (голосів: 3)

Тема субсидій залишається актуальноюВідповіді керівника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Галини Чаплі на численні запитання громадян щодо надання субсидій


- Кому призначається субсидія?

- Субсидія призначається одному із членів домогосподарства, який зареєстрований у житловому приміщенні .

 

- Хто має право на субсидію?

 

- Право на отримання житлових субсидій мають домогосподарства, в яких витрати на оплату житлово-комунальних послуг, виходячи із соціальної норми житла та соціальних нормативів користування послугами, перевищують розмір визначеного обов’язкового платежу.


- Якщо сім'я отримувала субсидію до 1 травня 2015 року, чи потрібно їм додатково звертатися до управління для продовження дії субсидії?

 

- Ні, новим порядком встановлено автоматичний принцип надання житлової субсидії на новий період. Тобто, скасовано необхідність повторного звернення до управління праці та соціального захисту населення для призначення житлової субсидії на новий період. Правда, це правило діє тільки в разі відсутності змін в родині отримувача субсидії.

 

- Якщо одна особа з числа зареєстрованих осіб у житловому приміщенні фактично проживає в іншому житловому приміщенні, то чиможуть призначити житлову субсидію без врахування доходів цієї особи?

 

 

- У разі, якщо хтось із зареєстрованих осіб , фактично проживають в іншому приміщенні то за рішенням комісії субсидія призначається виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, які фактично в ньому проживають, на підставі рішень комісій за умов подання документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих, зокрема, довідок, що підтверджують місце перебування особи в іншій адміністративно-територіальній одиниці, у зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, довготривалим відрядженням, відбуванням покарання, довідок про оплату житлово-комунальних послуг в іншому житловому приміщенні (будинку).

 

- Чи орендар має право на призначення субсидії? Бо ж у районі є сім'ї , які винаймають (орендують) житло?

 

- Так, тепер наданt право на оформлення субсидій особам, які не зареєстровані у житловому приміщенні, але орендують це житло і оплачують вартість житлово-комунальних послуг на підставі письмового договору найму (оренди) житла на яких відкрито рахунки.

 

- Які доходи враховуються під час призначення субсидій?

 

- До доходів громадян враховуються: заробітна плата, пенсія, допомога (крім її частини, виплата якої здійснюється одноразово, зокрема, при народженні дитини), стипендія, виплати відповідно до умов цивільно-правового договору, доходи від підприємницької діяльності, здачі майна в оренду, від продажу майна та немайнових прав, сільськогосподарської продукції, дивіденди, проценти від розміщення депозитів тощо.

Для призначення субсидії враховуватимуться доходи без податку з доходів фізичних осіб за попередній календарний рік, або за бажанням громадян за 3 місяці.

 

- Жителі району також запитують про що потрібно попереджати управління праці та соціального захисту населення?

 

- Якщо в сім’ї змінилися обставини, що впливають на розмір субсидії (наприклад, когось виписали з квартири, змінився перелік одержуваних від ЖКГ послуг, збільшилися доходи у когось із зареєстрованих мешканців, була здійснена покупка або оплата послуг на суму понад 50 тис. грн), то про це треба повідомити в органи соцзахисту впродовж місяця.

 

- Якщо сім’я має пільги на житлово-комунальні послуги, як вони будуть враховуватись при отриманні субсидії?

 

- Пільги обов'язково враховуються. Субсидія призначається за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги, скраплений газ, тверде та рідке пічне побутове паливо у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами з урахуванням пільг, які надаються відповідно до законодавства, і обсягом визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового відсотка платежу.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua