» Туризм » Для гірських провідників і рятувальників з транскордонного регіону Україна – Польща проведено спільне стажування

Для гірських провідників і рятувальників з транскордонного регіону Україна – Польща проведено спільне стажування

Автор: admin2 от 10-10-2013, 09:01
 (голосів: 0)

Для гірських провідників і рятувальників з транскордонного регіону Україна – Польща проведено спільне стажуванняЗа ініціативи Громадської організації «Асоціація Гірських Провідників «Ровінь» спільно із     Львівською обласною контрольно-рятувальною службою туристсько-спортивної спілки України, Польським Товариством Туристично-Краєзнавчим відділом ім. Др.М.Орловіча в Перемишлі (PTTK) (РП),     Гірським Добровільним Загоном Рятування Група Бещадська (РП) та     Львівською асоціацією розвитку туризму було організовано та успішно проведено спільне багатоденне стажування для підготовлених гірських провідників і рятувальників з транскордонного регіону Україна – Польща.

Стажування відбулося в рамках запланованих заходів з реалізації проекту «Стимулювання розвитку туризму у Карпатському регіоні шляхом покращення сервісу та безпеки туристів», який розпочав роботу 1 січня цього року за підтримки обласної державної адміністрації. Проект реалізовується на території Львівської області (Україна) та Підкарпатського воєводства (Республіка Польща) впродовж 2013 та 2014 років.

 Стажування проходило на базі діючих гірських пошуково-рятувальних пунктів Гірського Добровільного Загону Рятування Група Бещадська (GOPR), Республіка Польща. На запланованих теоретичних і практичних заняттях були вперше апробовані спеціально розроблені в рамках проекту навчальні програми: «підготовка фахівців туристичного супроводу, що здійснюють свою діяльність в горах» та «підготовка працівників пошуково-рятувальної служби».

Практичні навички українські учасники стажування апробували і вдосконалили під час здійснення запланованих спільних патрулювань із працівниками GOPR, котрі відбулись в гірській місцевості Західних Бещад. Були здійснені колективні сходження на полонину Ветліньска (1295 м), г.Тарніца (1346 м), г. Галіч (1333 м), гори − Мала Равка і Велика Равка (1304 м). Перебуваючи на вищезгаданих гірських масивах, учасники походів відвідали та ознайомилися із реаліями діяльності чергових станцій і рятувальних пунктів GOPR.

Проведення спільного українсько-польського навчання, без сумніву, сприяло обміну досвідом, інформацією, наблизило українських гірських провідників та рятувальників до європейських стандартів в сфері надання допомоги та порятунку туристів. Адже, як зазначають керівники проекту, одна з його головних цілей − нав’язати тісну співпрацю з організаціями, які працюють в сфері рятівництва та надання туристичного супроводу у гірській місцевості, створити міцну платформу для співпраці, діалогу і обміну досвідом як на даному етапі, так і на далеку перспективу.

Нагадаємо, що в рамках реалізації проекту «Стимулювання розвитку туризму у Карпатському регіоні шляхом поліпшення сервісу та безпеки туристів» уже відбулось багатоденне навчання для працівників пошуково-рятувальних пунктів і фахівців туристичного супроводу з транскордонного регіону Україна – Польща на території Львівщини з 24 червня по 03 липня 2013 року.

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua