» Інформація » У Львові відбулась Міжнародна конференція з питань безпеки туристів у Карпатському регіоні

У Львові відбулась Міжнародна конференція з питань безпеки туристів у Карпатському регіоні

Автор: admin1 от 19-03-2018, 14:15
 (голосів: 0)

У Львові відбулась Міжнародна конференція з питань безпеки туристів у Карпатському регіоніУ суботу, 17 березня у м. Львові відбулася Міжнародна конференція з питань безпеки туристів у Карпатському регіоні, під час якої керівник управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Наталя Табака презентувала заплановані заходи з гарантування безпеки туристів у межах реалізації Програми розвитку туризму, курортів і рекреації у Львівській області на 2018 рік.
Організатором конференції виступила громадська організація Асоціація гірських провідників «Ровінь» в рамках реалізації проекту «Карпатська платформа співпраці гірських рятувальників», що реалізується за підтримки Міжнародного Вишеградського Фонду.
У межах програми міжнародної конференції булопредставлено діяльність спеціального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій в частині управління гірськими рятувальниками, презентовано діяльність гірських рятувальних служб з Польщі, Словаччини, Чехії. Також, дискутували щодо перспективи розвитку діяльності громадських рятувальних формування в Україні.
У Львові відбулась Міжнародна конференція з питань безпеки туристів у Карпатському регіоніВ заході взяли участь:
«Гірська оперативна рятувальна служба» - Львівська область;
Громадська організація «Гірський рятувальний центр», м. Івано-Франківськ;
Гірська добровільна рятувальна служба – Група Криніцка (Польща);
Гірська рятувальна служба Пенінського національного парку (Словаччина);
Гірська служба Чеської Республіки (Єзерські гори).

Довідково.

Метою проекту є налагодження співпраці та посилення комунікації між гірськими рятувальниками та гірськими провідниками Івано-Франківської та Львівської областей (Україна), Прешівського краю (Словаччина), Малопольського та Підкарпатського воєводств (Польща), а також Єзерських гір (Чехія).
Проект передбачає створити платформу для сталого діалогу та ефективної співпраці гірських провідників та рятувальників, що працюють у транскордонних гірських регіонах України, Словаччини, Чеської Республіки та Польщі для обміну інформацією та досвідом, передачі стандартів та найкращих практик у рятувальних та пошукових заходах в горах / печерах/ річках. Спільні навчання дозволять розробляти спільні дії в надзвичайних ситуаціях: лавини, гірські повені тощо; створити механізми обміну інформацією (запобігання аваріям, реагування, допомога). Зібрана та поширена серед туристів та гірських провідників інформація про пошуково-рятувальні пункти, пункти швидкої допомоги, туристичні притулки в гірських районах України, Польщі, Словаччини, Чехії буде корисна для тисячі туристів, які подорожують у Карпатах.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua