» Освіта » «Місцеві зміни у структурі навчального року пов’язані з економією енергоносіїв», – Олександра Небожук

«Місцеві зміни у структурі навчального року пов’язані з економією енергоносіїв», – Олександра Небожук

Автор: admin2 от 13-08-2014, 16:05
 (голосів: 0)

«Місцеві зміни у структурі навчального року пов’язані з економією енергоносіїв», – Олександра НебожукЯк повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Олександра Небожук, Міністерство освіти і науки України визначило рекомендовано-орієнтовну структуру навчального року.

“Водночас ми маємо завдання з економії енергоносіїв, зокрема газу, до 30 відсотків також економію грошей на енергоносії. Швидке переведення котелень з газового у твердопаливні або ін. вид за короткий час, при відсутності грошей та відповідній роботі казначейства неможливий В зв’язку з тим кожен міський чи районний орган управління освітою буде з погодження органів місцевого самоврядування визначати структуру навчального року”, – поінформувала О. Небожук.

За її словами, станом  на сьогодні  вже є напрацьований план заходів збереження газу із збільшенням канікулярного часу саме в зимовий період, винесені на погодження виконкомів міських рад та сесії районних рад – приклади збереження п’ятиденного робочого тижня, але з відпрацюванням по декількох суботах навчальних днів грудня».

«Кожен відділ освіти з урахуванням своєї специфіки опалювального сезону, специфіки погодних умов, можливостей зекономити газ і кошти на енергоносії буде визначатись самостійно по побудові структури навчального року. Осінні канікули департамент рекомендує провести, але з врахуванням погодних умов. Таким чином 1 семестр закінчиться швидше, ніж, 26 грудня, а 2 семестр може початися  пізніше – ніж 12 січня.

Ми наполягаємо на тому, щоби зміни у структурі навчального року, не привели до погіршення соціального статусу вчителів та  якості освітніх послуг.

Звичайно це не зовсім приємно вчитися по суботах – але батьки і учні мусять зрозуміти, що це рік війни і ми не можемо піти на поступки Росії прийнявши ту ціну на газ, яку вона пропонує. Потрібно йти на мудрі рішення. Ми маємо бути стійкими, міцними і розуміти наскільки це важливо. Але всі рішення мають бути узгоджені з громадою».

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua