» Освіта » У Верхньому Дорожеві відбувся вечір пам'яті Володимира Івасюка

У Верхньому Дорожеві відбувся вечір пам'яті Володимира Івасюка

Автор: admin2 от 2-12-2014, 10:21
 (голосів: 1)

У Верхньому Дорожеві відбувся вечір пам'яті Володимира ІвасюкаСумні і тривожні дні переживає весь український народ. Той, кого вважали братом, взявся знищувати наш народ. Гинуть на сході найкращі сини України. Сльози матерів і дітей зрошують землю, а молитви линуть до Господа. О, Боже, чим провинився мій народ, за що впродовж десятиліть, чи навіть століть нас намагаються гнобити, знищувати фізично?!

В пам’яті спливають імена тих, що мали відповіді і вміли поставити запитання. Вони були світочами свого народу, за ними впізнавали націю, вони ставали ознакою своєї епохи. Більшість таких людей відійшли у вічність ще молодими. Їх провина була в тому, що палко любили Україну, свій народ.

Серед тих імен яскравим блиском сяє ім’я Володимира Івасюка, якому б цього року виповнилося 65. Долею судилося жити в ті часи, коли правдиве і щире українське слово могло б обернутися для тебе загрозою. Пройшли роки з дня трагічної смерті, але він продовжує жити у піснях, які сам наповнював життєдайними силами, енергією сонця і любов’ю до своєї землі.

Яскравим свідченням того, що пам'ять про нього живе, є проведений 21 листопада на базі Верхньодорожівської СЗШ вечір-пам'ять «Я мандрівний музика, друзі» Ініціатором цього вечора був вчитель музики Іван Шевців. Ковтком свіжого повітря в тривожний час є його «Червона рута», «Водограй», «Мальви», Дві скрипки», Я піду в далекі гори», «Два перстені», «Пісня буде поміж нас». Така музика, такі пісні можуть бути створені лише від серця, від любові до життя, до людей.

На вечорі були присутні учні, вчителі, батьки, жителі села. Всі співали. Співали не тільки виконавці, але і глядачі.

Поринути в минуле допомогли не лише щирі дитячі слова, пісні, декорації.

Педагоги-організатори Л. Злупко, Г. Тимочко так підібрали і оформили зал, що кожен елемент нагадував сторінки життя композитора, поета, співака.

Проведення вечора співпало з святкуванням Дня гідності, це було символічно, бо сам композитор гідний шани, пам’яті і поваги. Особливо урочисто прозвучав Гімн України, а в душі кожного з повною силою запалахкотів вогонь патріотизму і любові.

Директор школи Ігор Макух, підбиваючи підсумки, наголосив, що співак прожив життя, як метеор, яскравий слід якого довго залишатиметься на небі. Його треба пам’ятати, любити, співати… бо десь там, у безмежжі Всесвіту, серед міріад світил і комет, світить непогасна зоря любові Володимира Івасюка. Бо пам'ять живиться відлунням пісні, яка не помирає ніколи.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua