» Культура » В центральній районній бібліотеці відбувся перегляд документального фільму про Йосифа Сліпого

В центральній районній бібліотеці відбувся перегляд документального фільму про Йосифа Сліпого

Автор: admin2 от 20-02-2017, 11:42
 (голосів: 1)

В центральній районній бібліотеці відбувся перегляд документального фільму про Йосифа Сліпого17 лютого виповнилось 125 років від дня народження Блаженнішого Верховного Архиєпископа Йосифа Сліпого – геройського ісповідника віри, одного з найвідважніших борців за права Христової Церкви та українського народу, світлого символу, незламного борця за Божу правду і людську гідність.

В цей день Дрогобицькій центральні районній бібліотеці відбувся показ документальної стрічки "Життя Йосифа Сліпого". Присутні мали змогу дізнатись більше про життєвий шлях кардинала, переглядаючи книжкову виставку «Мав дві опори: Бога й Україну»

Йосиф Сліпий був свідком і співтворцем подій майже цілого сторіччя, відійшовши у вічність на 92-му році життя. Блаженніший кардинал Йосиф Сліпий незаперечно причинився до розвитку Української Католицької Церкви та українського народу саме в ту пору, коли їхнє буття перебувало під найбільшою загрозою, і тим самим увійшов у їхню історію. Як кардинал і один з найвизначніших мужів Вселенської Церкви двадцятого сторіччя, мученик-ісповідник і в’язень заради Христа та заради вірності Святій Апостольській Столиці і як виняткова особистість, він став однією з улюблених постатей сучасних поетів і письменників, увійшовши в світ літератури та мистецтва.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua