» Культура » Про необхідність оновлення діяльності товариства "Просвіта" йшлося на зустрічі в райдержадміністрації

Про необхідність оновлення діяльності товариства "Просвіта" йшлося на зустрічі в райдержадміністрації

Автор: admin2 от 23-11-2018, 17:27
 (голосів: 0)

Про необхідність оновлення діяльності товариства "Просвіта" йшлося на зустрічі в райдержадміністраціїСьогодні заступник голови райдержадміністрації Володимир Ханас провів робочу нараду з питань відзначення 150-річчя товариства “Просвіта”. Було обговорено план святкових заходів на Дрогобиччині і в районі, зокрема. Йшлося про спільне міста і району проведення урочистостей з нагоди ювілею товариства у Львівському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Юрія Дрогобича та в районному народному домі. Представники міськрайонного товариства “Просвіта” Микола Садоха та Роман Пастух висловили свої пропозиції щодо видання друкованої продукції, встановлення пам'ятних дощок на існуючих будівлях, де працювали читальні “Просвіти” тощо. Свої думки з приводу організації заходів та більш активної ролі в них самого товариства виклала начальник відділу культури і туризму Надія Козар.

Володимир Ханас, підсумовуючи обговорення, наголосив, що товариство “Просвіта” свого часу виконувало дуже важливу роль щодо просвітницької діяльності серед українців, особливо, на селі. В багатьох населених пунктах району було по дві - три хати-читальні. Товариство працювало у всіх сферах життєдіяльності спільнот, допомагаючи їхньому розвитку та зростанню свідомості населення. Особливо активними просвітянами були священики.

“Протягом останнього часу “Просвіта” на Дрогобиччині не відзначається особливою активністю. Тому стоїть завдання її оживити і омолодити,” - зазначив заступник голови райдержадміністрації. Володимир Ханас також дав завдання культурному та освітянському активу району провести збір матеріалів та фото, які збереглися в селах, щоб створити своєрідний архів “Просвіти” Дрогобиччини.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua