» Культура » Відбулася презентація книжки «Етногенеза Русинів» Віктора Кирія і Любомира Сікори

Відбулася презентація книжки «Етногенеза Русинів» Віктора Кирія і Любомира Сікори

Автор: admin1 от 10-04-2019, 16:37
 (голосів: 0)

Відбулася презентація книжки «Етногенеза Русинів» Віктора Кирія і Любомира Сікори9 квітня в центральній районній бібліотеці відбулася презентація книжки «Етногенеза Русинів» Віктора Кирія і Любомира Сікори, а також книжки Катерини Бойко-Сікори та Любомира Сікори «Жива бесіда».

Завідувач  відділу обслуговування Любов Бульбах представила та  запросила до слова Віктора Кирія  та Любомира Сікору. Автори книжки «Етногенеза Русинів» розповіли про сам задум написання книжки та її зміст.

Відбулася презентація книжки «Етногенеза Русинів» Віктора Кирія і Любомира СікориМонографія «Етногенеза русинів» є фундаментальним дослідженням походження українців. В праці детально досліджений маловідомий період Русі, який передував появі династії Рюриковичів та встановленню повної домінації Києва над давньоруськими землями – внаслідок втрати незалежності Галицькими  та Ладомирськими Великими князівствами. Книжка зацікавить не лише істориків, але й широке коло читачів, не байдужих до питання етнічних витоків українців.

Під час презентації між авторами і присутніми вівся цікавий діалог.

Друга книжка «Жива бисіда» була представлена Любомиром Сікорою. Першим автором цієї книжки зазначена покійна мати, Катерина Бойко-Сікора, яка була непересічною жінкою і пам`ять про яку дала пану Любомиру натхнення написати книгу. Саме її оповіді лягли в основу першої частини книги. Це різні історії та філософські роздуми, які передають нащадкам глибинну мудрість народу – мудрість, яка віками передавалася виключно в усній формі, а Любомир Сікора став першим, хто вводить її в літературне середовище. Друга частина книги – це пармії та фраземи, а це, за висловом Костянтина Іваночка, сугестія інтелекту та духу. В другу частину книги ввійшов також словник бойківських слів з транскрипцією та транслітерацією.

На завершення автор зачитав декілька образків з цієї книжки.

Відбулася презентація книжки «Етногенеза Русинів» Віктора Кирія і Любомира Сікори

Відбулася презентація книжки «Етногенеза Русинів» Віктора Кирія і Любомира Сікори

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua