» Архітектура та містобудування » На нараді в РДА розглянули повноваження місцевих органів виконавчої влади у сфері земельних ресурсів

На нараді в РДА розглянули повноваження місцевих органів виконавчої влади у сфері земельних ресурсів

Автор: admin2 от 16-04-2021, 19:08
 (голосів: 1)

На нараді в РДА розглянули повноваження місцевих органів виконавчої влади у сфері земельних ресурсівСьогодні у райдержадміністрації відбулася робоча зустріч із представниками землевпорядних організацій. Провів її перший заступник голови райдержадміністрації  Роман Шлярп. Йшлося про повноваження райдержадміністрації та територіальних громад у сфері земельних ресурсів, зокрема, щодо погодження землевпорядної документації з відведення земельних ділянок для містобудівних потреб.

Роман Шлярп зазначив, що необхідність у нараді виникла у зв’язку з реформою децентралізації та зміною статусу міст Дрогобиччини, які до цього були містами обласного значення. Відповідно до постанови Верховної ради України від 17.07.2020 №807-IX «Про утворення та ліквідацію районів», територія Дрогобицької міської, Трускавецької міської, Бориславської міської, Східницької селищної, Меденицької селищної територіальної громади та усі населені пункти цих громад входять до складу Дрогобицького району.

Отже, згідно зі ст. 186-1 Земельного кодексу України  проекти землеустрою щодо відведення земельної ділянки у межах цих населених пунктів району або земельної ділянки за межами населеного пункту, на якій розташовано об’єкт будівництва або планується розташування такого, подається на погодження до структурного підрозділу  районної державної адміністрації у сфері містобудування та архітектури.  Роман Шлярп також наголосив, що згідно з ч. 18 ст. 186 Земельного кодексу України  органам місцевого самоврядування заборонено вимагати надання погодження документації із землеустрою будь-якими іншими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, погодження яких не передбачено цією статтею.

Перший заступник голови райдержадміністрації висловив сподівання на порозуміння.  та чітке виконання вимог чинного законодавства у цій сфері як землевпорядними організаціями, так і органами місцевого самоврядування.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua