» Цивільний захист » Львівська ОДА закликає мешканців області не спалювати суху траву

Львівська ОДА закликає мешканців області не спалювати суху траву

Автор: admin1 от 8-08-2017, 16:49
 (голосів: 0)

Львівська ОДА закликає мешканців області не спалювати суху травуЗ метою запобігання випадкам самовільного випалювання сухої рослинності та її залишків вживаються заходи із контролю за дотриманням мешканцями Львівської області природоохоронного законодавства.
Загалом з початку року в області обліковано 689 пожеж в екосистемах із них 78 пожеж на торфовищах загальною площею понад 167,0 га.
Станом на 8 серпня за самовільне випалювання сухої рослинності до адміністративної відповідальності було притягнуто 168 осіб. На порушників накладено штрафи на загальну суму більше 30 тисяч гривень.
Починаються жнива, а при жнивах часто палять стерню, тому департамент з питань цивільного захисту черговий раз застерігає мешканців не спалювати сухостою, та пам’ятати про шкоду, яка завдається природі внаслідок пожеж в екосистемах.
Нагадуємо, що недотримання правил пожежної безпеки та необережне поводження з вогнем, зокрема непогашене вогнище, кинутий недопалок, у більшості випадків призводить до загоряння торфовищ або сухої рослинності, що може призвести до масштабних пожеж, які становитимуть загрозу не лише довкіллю, житловим будинкам та інфраструктурі, але й життю і здоров’ю людей, особливо тим, хто має серцеві та алергічні захворювання і проблеми з дихальними шляхами.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua