» Інформація » Сьогодні – Міжнародний день відмови від куріння

Сьогодні – Міжнародний день відмови від куріння

Автор: admin2 от 18-11-2016, 09:14
 (голосів: 0)

Сьогодні – Міжнародний день відмови від курінняСьогодні, 17 листопада, у світі відзначають Міжнародний день відмови від куріння. Про це повідомила в.о. директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірина Микичак.

За її словами, куріння належить до числа найбільш поширених шкідливих звичок в більшості країн світу. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі не менше 1,1 мільярда людей, які курять, – це приблизно одна третина дорослого населення планети. Щорічно від причин, пов’язаних з цією шкідливою звичкою, передчасно помирає більше людей, ніж від дорожньо-транспортних пригод.

"Україна випереджає більшість країн Європи за кількістю курців. У нашій країні курить близько 11,5 мільйонів осіб. З них – 9 мільйонів чоловіків та 2,5 млн жінок. Приблизно третина населення у віці від 18 до 25 років є постійними курцями. За даними експертів, ця шкідлива звичка викликає в Україні 100-110 тисяч смертей щорічно. Людина, яка палить, втрачає, в середньому, щонайменше 13 років свого життя", - резюмувала в.о. директора департаменту.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua