» Інформація » 1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана

1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана

Автор: admin1 от 1-10-2014, 10:20
 (голосів: 0)

1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку та День ветеранаЗа ініціативи Організації Об’єднаних Націй, 1 жовтня в усьому світі відзначають Міжнародний день людей похилого віку, а в нашій державі це також і День ветерана.
Цей день має на меті привернути увагу суспільства до людей похилого віку, висловити їм повагу та вдячність, бути турботливими і милосердними до них. Адже завдяки старшому поколінню ми переймаємо досвід, знання, уміння та мудрість.
Згідно з міжнародною класифікацією, людиною похилого віку вважається особа, яка досягла 65 років. Таких людей в усьому світі налічується 629 мільйонів, а це майже кожна десята людина на Землі.
В Україні кожен п’ятий мешканець – особа похилого віку, шоста їх частина самотні люди. На Львівщині до цієї категорії належить понад 560 тисяч осіб.
Питання медичного забезпечення та обслуговування громадян похилого віку, інвалідів війни, репресованих, ветеранів війни та праці є актуальною проблемою та пріоритетним напрямком діяльності медичної галузі.
Медична допомога цьому контингентові населення надається у Львівському обласному госпіталі інвалідів війни та репресованих ім. Ю. Липи та в спеціалізованих медичних закладах області.
Для лікування ветеранів війни в області віділено 2860 ліжок, з них в обласному госпіталі – 810 ліжок, в закладах охорони здоров’я міського підпорядкування – 177 ліжок, районного підпорядкування 652 ліжка, обласного підпорядкування 296 ліжок, в медичних закладах обласного центру 290 ліжок, 635 медико-соціальних ліжок.
У 2013 році ветерани війни безкоштовно отримали медикаменти за рецептами лікарів на суму 2 млн. 476 тисяч гривень.
Ветерани війни, праці, інваліди та прирівняні до них категорії постійно забезпечуються різними видами протезування згідно державних програм. Зокрема, упродовж 2013 року 96 осіб забезпечено слуховими апаратами, 60 особам встановлено штучні очні кришталики, 50 особам електрокардіостимулятори, 67 особам здійснено ендопротезування суглобів та 1698 особам встановлено зубні протези.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua