» Інформація » 2017-й планують оголосити Роком німецької мови в Україні

2017-й планують оголосити Роком німецької мови в Україні

Автор: admin2 от 29-11-2016, 17:48
 (голосів: 0)

2017-й планують оголосити Роком німецької мови в УкраїніУкраїна та Німеччина ініціюють проведення у 2017-му Року німецької мови в Україні. Про це йшлося на зустрічі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з Надзвичайним та Повноважним Послом ФРН в Україні Ернстом Райхелєм у понеділок, 28 листопада, – інформує Освітній портал Львівщини.

За словами Лілії Гриневич, німецька мова є другою за обсягом вивчення в українських школах після англійської мови, а 52 % школярів вибирають її для вивчення як другу іноземну. Німеччина також посідає друге місце після Польщі за кількістю обмінів студентами з Україною.

Сторони зазначили, що між Німеччиною та МОН також налагоджено активну співпрацю з обміну досвідом у сфері професійно-технічної освіти, зокрема, щодо впровадження дуального навчання, коли 30 % навчання студента ПТНЗ є теоретичним і проходить в аудиторії, а 70 % – практичним і проходить на виробництві.

"Для нас важливо, щоб Рік німецької мови в Україні пройшов успішно. Звісно, вагома частка співпраці в рамках року вестиметься з Міністерством культури, але співпраця з МОН також дуже важлива. Найближчим часом ми надамо Міністерству конкретні ідеї щодо заходів, які можна втілювати протягом року для популяризації німецької мови та культури в Україні", - зазначив посол ФРН Ернст Райхель.

Нагадаємо, що 2016 рік пройшов під знаком Року англійської мови в Україні.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua