» Інформація » Звернення Президента до Українського народу у зв'язку з Днем боротьби за права кримськотатарського народу

Звернення Президента до Українського народу у зв'язку з Днем боротьби за права кримськотатарського народу

Автор: admin1 от 18-05-2017, 15:06
 (голосів: 0)

Звернення Президента до Українського народу у зв'язку з Днем боротьби за права кримськотатарського народуШановні співвітчизники!
Азіз ватан-дашлар!
Сьогодні Україна вшановує пам’ять десятків тисяч невинно загублених жителів Кримського півострова. 73 роки тому комуністичний режим брутально вигнав із рідної землі кримських татар та представників інших етносів. Усіх їх, як і багато інших народів радянської імперії, було кинуто на кривавий жертовник тоталітарної ідеології.
Для Українського народу це незагоєна рана, що особливо болить після анексії Криму Російською Федерацією.
Цинічно ігноруючи міжнародне право, кремлівські опричники нині масовими репресіями тероризують кримських татар, їх Меджліс, громадські та релігійні організації. Арештами й обшуками, залякуваннями та утисками, шантажем і підкупом агресор намагається їх упокорити та асимілювати або розпорошити і витиснути з рідної землі. Але нескорений кримськотатарський народ гідно цьому протистоїть і в доступний йому спосіб чинить опір свавіллю окупантів. Його незламним духом і вірою у торжество справедливості сьогодні захоплюється світ.
Україна й надалі з допомогою солідарної міжнародної спільноти послідовно захищатиме права і свободи усіх українських патріотів, підтримуватиме спротив загарбникам та їх найманцям.
Два роки тому Верховна Рада України визнала депортацію з Криму кримських татар у 1944 році геноцидом кримськотатарського народу.
У протистоянні з ворогом, що перетворює квітучу кримську землю на гігантську військову базу, наша держава залишатиметься на позиціях, які сповідує усе цивілізоване людство, та забезпечуватиме збереження миру, свободи й демократії. Ми сповнені рішучості політико-дипломатичним шляхом повернути окупований Крим, який, беззаперечно, був і залишається невід’ємною частиною України.
Російську анексію Криму категорично не сприймають провідні демократичні країни світу. Ми високо цінуємо їхню незмінну чітку та послідовну підтримку суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України в умовах тривалої російської агресії, а також особливу увагу до долі кримських татар, усіх українських патріотів в окупованій автономії.
Ми вдячні світові за всебічне сприяння поверненню Криму шляхом міжнародного тиску на окупанта, через санкції, судові процеси. Маємо юридичну оцінку Міжнародного Суду ООН дій агресора - Російської Федерації.
Ми вдячні Комітету міністрів Ради Європи за нещодавно ухвалене у Страсбурзі рішення щодо ситуації в Криму, у якому висунуто низку вимог до Росії. Зокрема, вимоги відновити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу і забезпечити допуск до Криму його лідерів, яким окупантами нині заборонено в’їзд на півострів.
До того ж прийняте Радою ЄС рішення про схвалення законодавчої пропозиції щодо запровадження безвізового режиму для громадян України відкриває нові можливості для політики деокупації Криму та повернення його у кордони нашої держави.
Сподіваюся також, що наш парламент зробить усе можливе у' питанні визначення і законодавчого закріплення формату кримськотатарської автономії у Криму. Після внесення пропозицій Конституційною комісією я готовий виступити з відповідною законодавчою ініціативою.
Нас чекає непростий шлях, і його треба пройти разом, з упевненістю у своїй правоті та з вірою у перемогу.
Слава Україні!

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua