» Інформація » Сьогодні Всесвітній день біженців

Сьогодні Всесвітній день біженців

Автор: admin1 от 20-06-2017, 12:16
 (голосів: 0)

Сьогодні Всесвітній день біженців20 червня багато країн світу відзначає Всесвітній день біженців. Спеціальна резолюція Генеральної Асамблеї ООН, яка прийнята в 2001 році була приурочена до 50-ої річниці Конвенції про статус біженців, яка була ратифікована міжнародним співтовариством в 1951 році. У той же час Організація африканської єдності погодилася на те, щоб це свято відзначалося разом з Днем африканських біженців, тобто 20 червня.

Сьогоднішня дата — це констатація факту: війни на землі не припиняються. Також це і констатація міжнародних угод, на яких ґрунтуються захист біженців і вияв поваги до стійкості духу та мужності біженців в усьому світі. 80% всіх біженців у світі — це жінки і діти. В цей день ми віддаємо належне силі волі мільйонів матерів і дружин, які прагнуть зберегти свої родини в самих важких умовах. Згідно міжнародному праву, біженці — це люди, які не можуть або не бажають повернутися в свої країни, на рідні землі у силу цілком обґрунтованих побоювань стати жертвою переслідування. За останніми даними, на планеті проживає близько 20 мільйонів біженців. Ця проблема вважається однією з найважливіших для людства. Тому цей день покликаний звернути увагу людей на цю глобальну проблему. Центральним міжнародним органом, який займається питаннями біженців, є Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, яке було створено в 50-х роках минулого століття.

На сьогодні кількість таких людей сягнула рекордних показників за всю історію спостережень ООН. Лише за минулий рік кількість внутрішніх переселенців в світі зросла на 8,6 мільйонів осіб, у тому числі за рахунок українців. Лідерами щодо переселенців стали Ємен, Сирія та Ірак, в яких за минулий рік зареєстровано понад 4,6 мільйона внутрішньо переміщених осіб. За межами Близького Сходу до списку країн з найбільшою кількістю внутрішніх переселенців потрапила Україна, яка зайняла четверте місце в загальному списку.

За даними ООН через конфлікт на Донбасі статус внутрішньо переміщених осіб отримали 942 тисячі осіб. Всього в Україні за час конфлікту зафіксовано 1,7 мільйона внутрішніх переселенців. Про це свідчать дані звіту Управління ООН з координації гуманітарних питань.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua