» Інформація » На нараді в райдержадміністрації йшлося про будівництво школи в Летні

На нараді в райдержадміністрації йшлося про будівництво школи в Летні

Автор: admin2 от 9-10-2013, 09:11
 (голосів: 0)

На нараді в райдержадміністрації йшлося про будівництво школи в Летні9 жовтня перший заступник голови райдержадміністрації Степан Рудницький провів засідання робочої групи з питань незавершеного будівництва школи в с. Летня. Робоча група створена розпорядженням голови райдержадміністрації Михайла Винницького. На забезпеченні сільських школярів належними умовами навчання постійно наголошує Президент України.

Як уже повідомлялося, будівництво школи на 360 учнівських місць було розпочате ще у 1992 році коштом НАК «Нафтогаз України». Повна кошторисна вартість об’єкту – 14 млн.223 тис. грн. На 1 січня 2009 року було освоєно 8 млн 299 тис.грн, ступінь будівельної готовності об’єкту становить 75%. На даний час будівельні роботи через відсутність фінансування фактично припинилися. Нині стоїть питання збереження об'єкта.

Робоча група розглянула декілька варіантів вирішення проблеми. Пропозиції щодо передачі довгобуду  на баланс управління освіти або консервації об'єкта не одержали підтримки ані будівельників, ані представників громади. Летнянський сільський голова Роман Янісів та директор Летнянської школи Надія Козар наголосили, що роботи потрібно продовжувати, адже селу вкрай необхідна як нова школа, так і дитсадок. На даний час школярі навчаються у кількох пристосованих приміщеннях, деяким шкільним корпусам вже понад сто років.

Оскільки школа не споруджується за бюджетні кошти, сьогодні важко передбачити, коли і в якому обсязі буде відновлене фінансування цього будівництва. В районному бюджеті необхідних грошей (а це понад 8 млн. грн.), зрозуміло, немає. Тим паче, що на черзі ще дві недобудовані школи - Ролівська та Сторонянська. Тому на засіданні робочої групи розглядалися різні пропозиції, в тому числі, щодо залучення інвесторів. 

Степан Рудницький зазначив, що сьогодні основне питання, яке стоїть перед районною владою - збереження об'єкта і пошук коштів для оплати праці сторожів. Перший заступник голови РДА доручив членам робочої групи, вивчивши всю наявну проектно-кошторисну документацію, акти виконаних робіт тощо, до кінця тижня подати єдиний обгрунтований висновок щодо подальшої долі об'єкту. 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua