» Інформація » Спортивно-розважальні атракції та діалоги - Борислав відзначив 630-річчя

Спортивно-розважальні атракції та діалоги - Борислав відзначив 630-річчя

Автор: admin2 от 13-09-2017, 11:14
 (голосів: 0)

Спортивно-розважальні атракції та діалоги - Борислав відзначив 630-річчяДнями місто Борислав на Львівщині відзначило своє 630-річчя. З цієї нагоди у місті відбулись різноманітні атракції: змагання, майстер-класи, виступи творчих колективів.

Стартували заходи у суботу 9 вересня, де у міському Палаці культури відбувся Гала-концерт фестивалю «Борислав Сміється» за участю народного артиста України Степана Гіги, заслуженої артистки України Квітослави, Героя України, народного артиста України Анатолія Паламаренка.

Вже наступного дня у всіх храмах Борислава відбулось богослужіння. На стадіоні «Нафтовик»  - традиційний футбольний турнір «Кубок Нафтовиків», турнір з настільного тенісу, шаховий турнір «Білий король» та XX спартакіада для людей з особливими потребами. Любителі велоспорту взяли участь у велопробігу вулицями міста «Крути круто», рибалки змагались у вправності на парковому озері.

Чимало атракцій відбулось і в міському Парку культури та відпочинку. Зокрема  спортивне свято «Королі жиму», вікторина «Знай рідне місто», а також майстер-класи з побутово-ужиткового мистецтва, арт-фейси, малюнки на асфальті, благодійний ярмарок і мистецький пленер. Наймолодші учасники свята насолоджувались анімаційними шоу та взяли участь в різних дитячих розвагах.

Окрім цього, на перевалі Борислав-Східниця відбувся Чемпіонат України з гірських автоперегонів «Львівський Стандарт». Закриття змагань та нагородження призерів відбувалось під час урочистостей на сцені міського Палацу культури.

Виконавці Paulman та Ivan Navi подарували містянам святковий концерт.

Родзинкою святкування стала конференція «Стратегія розвитку Борислава», яка об’єднала представників влади, культури та працівників нафто-газової промисловості.

«За нашою спиною 630 років міста, яке пережило величезний злет та успіх. Та поруч з цим сьогодні перед ним стоять нові виклики. Найбільша дахова сонячна електростанція в Україні, яка знаходиться у Бориславі, є саме тим модерним вказівником подальшого напрямку розвитку міста. Нове джерело енергії – це невтомна праця великої кількості людей, за що вам велика дяка і шана», - зазначив у вітальному слові з нагоди відкриття голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Під час конференції учасники працювали та ділились думками у 4-х блоках: історичному, екологічному, енергетичному та рекреаційно-санаторному. Відтак розглядали проблеми екологічного стану, видобуток йоду та брому та використання його-бромної води в лікувальних цілях, перспективи видобутку збільшення нафти, шляхи використання природного газу, впровадження відновлювальних джерел енергії, озокерит та його лікувальні властивості та чимало інших.

 Окрім цього, в межах конференції міський голова підписав меморандум про намір співпраці та створення міжнародного фонду з холдингом «KINPRO holding GmdH».

Переглянути відео із конференції можна за посиланням. 

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua