» Інформація » Моніторинг реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми: на Львівщині перебуває Група експертів Ради Європи

Моніторинг реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми: на Львівщині перебуває Група експертів Ради Європи

Автор: admin2 от 5-10-2017, 15:15
 (голосів: 0)

Моніторинг реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми: на Львівщині перебуває Група експертів Ради ЄвропиСьогодні, 5 жовтня з метою моніторингу реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми на Львівщині з візитом перебуває Група експертів Ради Європи з протидії торгівлі людьми (ГРЕТА).

"Дуже важливо, що Конвенція Ради Європи про заходи з протидії торгівлі людьми і ті зобов’язання, які взяла на себе Україна, ми впроваджуємо належним чином впровадити і дуже важливо, щоб за результатами візиту експерти висловили ті побажання чи рекомендації, які Україна повинна взяти на себе", - зазначив голова Львівської облдержадміністації Олег Синютка.

Також він додав, що на превеликий жаль, з 2012 року у Львівській області встановили 13 випадків, що підпадають під тематику торгівлі людьми. Це 2 жінок, 10 чоловіків та 1 дитина. З них – 2 особи з числа внутрішньо переміщених осіб.  

Участь у заході взяли суб’єкти, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми у Львівській області, а саме: керівники структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій та виконавчого комітету Червоноградської міської ради, відповідальні спеціалісти за встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, представники Головного управління Національної поліції у Львівській області, Управління Служби безпеки України, Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, Головного управління Державної міграційної служби України, Прокуратури Львівської області, Львівського обласного центру зайнятості, структурних підрозділів обласної державної адміністрації і громадські організації.

Опісля зустрічі Група експертів Ради Європи з протидії торгівлі людьми відвідають КЗ ЛОР «Будинок дитини № 1» та Львівський обласноий центр соціально-психологічної допомоги.

Зазначимо, що з 2 по 6 жовтня відбудеться другий моніторинговий візит групи експертів Ради Європи з протидії торгівлі людьми (ГРЕТА). З метою моніторингу реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми у 2017 році експерти ГРЕТА відвідають Львівську та Луганську області. Зокрема, візит до Львівської області експертами заплановано на 5 жовтня.

За підсумками візиту експерти ГРЕТА нададуть нашій державі рекомендації щодо покращення реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми.

Основне завдання – продемонструвати експертам ГРЕТА стан виконання Україною Конвенції Ради Європи про заходи з протидії торгівлі людьми, зокрема, впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми на регіональному рівні, функціонування соціальних закладів надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми, посилення ідентифікації та виявлення осіб, які постраждали від торгівлі людьми, проведення превентивної роботи з протидії торгівлі людьми.

Організатор - департамент соціального захисту населення облдержадміністрації Львівської обласної державної адміністрації.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua