» Інформація » На Львівщині розробили проект Програми розвитку гірських територій

На Львівщині розробили проект Програми розвитку гірських територій

Автор: admin1 от 6-10-2017, 09:14
 (голосів: 0)

На Львівщині розробили проект Програми розвитку гірських територійУ четвер, 5 жовтня, відбулося чергове засідання робочої групи з розробки проекту цільової Програми розвитку гірських територій Львівської області.
Під час зустрічі презентували напрацьований департаментом економічної політики (спільно з іншими структурними підрозділами Львівської облдержадміністрації, представниками депутатського корпусу обласної ради від гірських територій, райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування, науковцями та представниками громадськості) проект Програми розвитку гірських територій Львівської області на 2018-2022 роки.
«Програма є вкрай важливою, ми перші в Україні, хто взявся ініціювати такі речі. Окрім того, цей програмний документ містить багато системних речей, відповідно це не типова програма, що містить перелік того, що потрібно фінансувати. Це системні речі, що закладаються для того, аби впродовж років ми мали можливість просувати гірські території» - зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.
На Львівщині розробили проект Програми розвитку гірських територійВраховуючи те, що гірські райони Львівщини характеризуються нижчим рівнем соціально-економічного розвитку у порівнянні з обласним центром та більш промислово розвиненими територіями, мета Програми – сталий розвиток гірських територій області, підвищення їх економічної конкурентоспроможності та рівня життя місцевого населення, охорона навколишнього природного середовища, збереження й раціональне використання їх природних ресурсів та багатої етнокультурної спадщини.
Проект Програми передбачає два етапи її виконання:
- перший етап – це реалізація комплексу заходів із зменшення інфраструктурних обмежень, створення інвестиційних майданчиків, забезпечення умов переводу економіки в режим інтенсивного розвитку;
 - другий етап – реалізація заходів із підвищення конкурентоспроможності економіки гірських територій, збереження тенденцій та закріплення моделі інтенсивного розвитку.
Активну участь у засіданні взяли представники науковців і громадськості.
Затвердження Програми розвитку гірських територій Львівської області сприятиме реалізації державних гарантій підтримання соціально-економічного розвитку гірських територій, що, поряд з використанням регіональних можливостей та ресурсів, забезпечуватиме фінансову базу її виконання.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua