» Інформація » 99-річчя створення ЗУНР: у парку «На валах» представили тематичну виставку

99-річчя створення ЗУНР: у парку «На валах» представили тематичну виставку

Автор: admin1 от 31-10-2017, 12:15
 (голосів: 0)

99-річчя створення ЗУНР: у парку «На валах» представили тематичну виставкуСьогодні, 31 жовтня, у парку «На валах» (біля пам’ятнику В. Чорноволу, вул. Підвальна) відкрили фотовиставку «ЗУНР: у війні та державотворенні».
Виставку розробили до відзначення 100-річчя від початку Української революції 1917-21 рр.
У ній представлено 12 стендів, які розкривають військові та державотворчі аспекти історії Західноукраїнської Народної Республіки.
«Історія – учителька життя. Вона повинна застерігати нас не повторювати помилки минулого. Ця виставка від століття початку цих подій, а саме творення ЗУНР, повинна продемонструвати усім нам як заради спільної мети, держави слід поборювати власні амбіції та інтереси», - наголосив дослідник українського визвольного руху першої половини ХХ ст. Микола Посівнич.
Виставка реалізується у межах Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2014-2018 роки у 2017 році.
99-річчя створення ЗУНР: у парку «На валах» представили тематичну виставку«Відкриття цієї виставки – це перша подія у масштабній програмі святкування 99-ї річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки та 130-річчя від дня народження Дмитра Вітовського. Відтак, уже завтра, 1 листопада, біля головного входу в будівлю Львівської обласної державної адміністрації відбудеться театралізоване військово-історичне дійство «Проголошення ЗУНР», а центральними вулицями міста проходитимуть патрулі-реконструктори у формі Українських Січових Стрільців», - зазначила заступник начальника управління-начальник відділу організації заходів та проектів департаменту внутрішнішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Христина Верес.
Окрім того, вона додала, що у неділю, 5 листопада, відбудеться «Марш слави Галицької Армії та військ Української Народної Республіки» та у парку «На валах» - театралізоване військово-історичне дійство «Бої за столицю – Львів».
Зазначимо, що у середу, 8 листопада, вшанують пам’ять Дмитра Вітовського з нагоди 130-річчя від дня його народження, зокрема делегації з Львівщини візьме участь в урочистих заходах у с. Медуха Галицького району Івано-Франківської області.
З детальною програмою заходів можна ознайомитися тут

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua