» Інформація » 26 січня - Всесвітній день екологічної освіти

26 січня - Всесвітній день екологічної освіти

Автор: admin2 от 26-01-2018, 12:43
 (голосів: 0)

26 січня - Всесвітній день екологічної освітиУ червні 1972 року в Стокгольмі, Швеція на конференції ООН з питань довкілля людини було прийнято Декларацію в якій зазначено необхідність розробки критеріїв та загальних принципів щодо збереження та поліпшення якості навколишнього середовища.

Екологічна освіта стосується гармонізації діяльності людини з природою на основі сталого розвитку для забезпечення якості життя майбутніх поколінь.

Більшість екологічних проблем спричинені недостатньою освіченістю населення. Так що необхідно не тільки сприяти інформуванню населення, а й розвивати відповідну його поведінку.

Зважаючи, що екологічна освіта та інформування є потужним фактором зміни ставлення людей до природи і формування правил збалансованого існування людини і природи, департамент екології та природних ресурсів визначив одним з пріоритетних напрямків діяльності екологічну освіту і виховання.

Безпосередніми учасниками процесу є департамент екології та природних ресурсів, природоохоронні установи, еколого-натуралістичні центри, навчальні заклади.

За координації департаменту в області проведено 357 заходів з екологічної освіти, що на 100 заходів більше у порівнянні з 2016 роком. Проведено конкурси для дітей «Життя без сміття-2017», «Природа не має кордонів» та «Моя екологічна історія», місячник благоустрою, День довкілля, Акції «Дерево миру» та «Година землі». Забезпечено проведення «Еко-фесту» у місті Золочів, вже вдруге на Львівщині, перший відбувся у 2016 році у місті Сокаль. 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua