» Інформація » 5 червня – Всесвітній день навколишнього середовища (День еколога)

5 червня – Всесвітній день навколишнього середовища (День еколога)

Автор: admin1 от 5-06-2014, 10:02
 (голосів: 0)

5 червня – Всесвітній день навколишнього середовища (День еколога)Всесвітній день довкілля вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щороку відзначається 5 червня в більш ніж 100 країнах світу, починаючи з 1973 року. Щорічне святкування дня довкілля допомагає привернути увагу суспільства до екологічних проблем і підкреслює гостру необхідність в зміні відношення людини до природних ресурсів.
День еколога був заснований Генеральною асамблеєю ООН в 1972 році й з тих пір відзначається всім світовим співтовариством щорічно. Приводом до проведення цієї всесвітньої акції послужило звернення, що надійшло 11 травня 1971 року генеральному секретареві ООН. Звернення підписали 2200 діячів науки й культури з 23 країн світу. Вони попереджали людство про безпрецедентну небезпеку, що загрожує йому у зв’язку із забрудненням навколишнього середовища.
Природа не визнає кордонів: забруднення повітря і водних ресурсів має транскордонний характер, а деякі особливо цінні, унікальні природні комплекси, території належать кільком державам. Ми повинні усвідомити, що зберегти природу в стані, придатному для життя людини, можна тільки загальними зусиллями населення всієї Землі. Нам варто задуматись…У цей Всесвітній день навколишнього середовища давайте подивимось навкруги та вирішимо для себе – що кожен з нас повинен зробити заради збереження всіх видів життя на землі? А відповідь впровадимо шляхом власної працьовитості, відданості, самовиховання та любові до природи.
Пам’ятаймо, що забруднюючи довкілля ми шкодимо, в першу чергу, самим собі та своїм нащадкам.
Бережіть природу! Від кожного з нас залежить наше майбутнє!

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua