» Інформація » «Спільна історія має бути предметом діалогу істориків, а не політичних маніпуляцій», - Павло Клімкін

«Спільна історія має бути предметом діалогу істориків, а не політичних маніпуляцій», - Павло Клімкін

Автор: admin1 от 2-03-2018, 16:53
 (голосів: 0)

«Спільна історія має бути предметом діалогу істориків, а не політичних маніпуляцій», - Павло КлімкінСьогодні, 2 березня, Міністр закордонних справ України Павло Клімкін перебуває із робочим візитом на Львівщині. На важливості вшанування полеглих героїв та українсько-польського діалогу Міністр закордонних справ наголосив під час прес-конференції.
«Ніхто не може вказувати нам, яких героїв та які події в нашій історії ми шануємо. Це наше виключне право. Спільна історія, зокрема наша з поляками, має бути предметом діалогу істориків, а не політичних маніпуляцій», - наголосив Павло Клімкін.
«Ми прекрасно розуміємо, якою була наша спільна історія. Поляки іноді ображаються, коли ми кажемо що так чи так було в історії. Але разом з тим і ми маємо поводитись відповідально. Державницька позиція є дуже чіткою, але тут всередині країни ми маємо право шанувати того, кого вважаємо за потрібне», - додав Міністр закордонних справ.
Павло Клімкін вже зустрівся з керівництвом Львівщини, студентами Львівського національного університету імені Івана Франка, взяв участь у покладанні квітів до поховань Героїв Небесної сотні та учасників АТО на Личаківському цвинтарі, а також до меморіалу воїнам Української Галицької армії та польських військових поховань.
«Я сьогодні приїхав для того, щоб віддати шану українцям, які загинули у трагічних подіях в Павлокомі, завтра ми поїдемо туди. І для мене це не стільки політична, але дуже особиста справа. Такі дати не мають бути забуті», - наголосив Павло Клімкін.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua