» Інформація » Понад 100 спікерів та 2,5 тисячі учасників з України та закордону: на Львівщині відбувся XVIII Міжнародний економічний форум

Понад 100 спікерів та 2,5 тисячі учасників з України та закордону: на Львівщині відбувся XVIII Міжнародний економічний форум

Автор: admin1 от 7-11-2018, 09:17
 (голосів: 0)

Понад 100 спікерів та 2,5 тисячі учасників з України та закордону: на Львівщині відбувся XVIII Міжнародний економічний форумУпродовж двох днів, 1-2 листопада у Львові тривав щорічний XVIII Міжнародний економічний форум. Цьогоріч Форум об’єднав понад 100 спікерів та 2,5 тисячі учасників з України та закордону під гаслом «Львівщина - хаб можливостей!».

Перший день XVIII Міжнародного економічного форуму був присвячений обговоренню глобальних питань економічного життя області та країни. Це промислова та монетарна політика, експортна стратегія Львівщини та можливості і переваги області у залученні високотехнологічних інвестицій. Окрім цього, на Арені-Львів, де зібралось понад 1,5 тисячі учасників, в межах виставки «Схід-Експо 2018» для усіх присутніх на виставкових стендах презентували свою продукцію сотня компаній з Донецької та Луганської областей. Серед презентованих товарів в тому числі сільськогосподарські товари, IT-технології, 3D-принтери, глиняні печі, кераміка, одяг та ековироби.

Окрім цього, у перший день Форуму у селі Терновиця на Яворівщині відкрили найбільшу у Західній Україні сонячну електростанцію «Енергопарк Яворів» потужністю 36 МВТ.

«Сьогодні ми демонструємо наші великі кроки вперед. Щороку ми показуємо зростання у промисловості, енергетиці, і це, в першу чергу, заслуга наших людей. Найбільший енергоострів в Україні – на Львівщині, ми задаємо темп для розвитку, і, я переконаний, так буде завжди», - зазначив під час відкриття  голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

У другий день форуму відбулась низка вузькоспеціалізованих заходів. Це пленарні засідання - «Аграрна Львівщина в експортних потоках світу», «Роль та місце туризму в економіці країни», «Львівщина-транспортно-логістичний ХАБ», «Формула енергонезалежності», «Львівський промисловий ХАБ – можливості майбутнього» та «Львівщина в контексті макрорегіональної стратегії Карпат».

Зокрема, в межах засідання «Формула енергонезалежності» Львівська ОДА підписала два меморандуми про співпрацю. Це меморандум щодо підвищення показників мікроклімату та енергоефективності у дитячій лікарні Охматдит у Львові та дитячому садку у місті Кам'янка-Бузька, а також меморандум з Громадською організацією «Кластер Енергії» у напрямку розвитку біоенергетики в області.

«XVIII Міжнародний економічний форум - потужна національна і міжнародна платформа, створена для компетентного обговорення важливих переваг та існуючих проблем, пов’язаних із конкурентоспроможністю регіонів, їх стратегічним розвитком та економічним зростанням. Цьогорічний Форум задав тон для всіх галузевих заходів, що відбуваються на теренах Львівщини. Висловлюємо глибоку вдячність усім учасникам, спікерам та гостям Форуму за ваші думки, поради та обговорення. Львівщина щороку демонструє економічний і промисловий ріст і ми віримо, що цьогорічний форум став ще одним кроком для розвитку області та напрацювання нових важливих контактів та проектів», - зазначив директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів.

Зазначимо, що цьогоріч участь у Форумі взяли представники влади, бізнесових кіл України, ділових асоціацій, дипломатичних та фінансових установ, науковці, представники Уряду та Адміністрації Президента, делегації та представники компаній з понад 20 країн світу.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua