» Інформація » 28 квітня – Всесвітній день безпеки та гігієни праці

28 квітня – Всесвітній день безпеки та гігієни праці

Автор: admin1 от 25-04-2019, 17:48
 (голосів: 0)

28 квітня – Всесвітній день безпеки та гігієни праці28 квітня відповідно до Указу Президента України відзначають День охорони праці.

Цьогоріч Україна долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці провести заходи до Всесвітнього дня безпеки та гігієни праці під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці».

«Разом з міжнародною спільнотою Україна визнає, що здорові та безпечні умови праці – це стратегічне завдання, яке стоїть перед  державою і бізнесом.

З огляду на зобов’язання, взяті нашою країною відповідно до Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, ратифікованої Законом України від 16 вересня 2014 р. № 1678-VII, уряд своїм розпорядженням від 12 грудня 2018 р. № 989-р схвалив Концепцію реформування системи управління охороною праці в Україні  і затвердив План заходів щодо її реалізації.

Закріплення в національній правовій базі нових принципів управління ризиками створить підґрунтя для побудови ефективної системи комплексного управління безпекою та гігієною праці, розвитку і зміцнення трудового потенціалу нашої країни»,- йдеться у зверненні  Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2019 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні.

До слова, заходи, присвячені Дню охорони праці в Україні, мають тривати впродовж 2019 року й охопити якомога більшу частину громадян, що працюють і всі без винятку сфери економічної діяльності.

Нагадаємо, що в межах відзначення Всесвітнього дня безпеки та гігієни праці в області триває флешмоб «Безпечне і здорове майбутнє праці», учасники якого закликають дотримуватися правил охорони праці та використовувати засоби індивідуального захисту під час роботи. Окрім цього, у  травні відбудеться Львівський форум з охорони праці.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua