» Інформація » Екологи закликають мешканців Львівщини не спалювати суху траву

Екологи закликають мешканців Львівщини не спалювати суху траву

Автор: admin1 от 5-08-2019, 11:20
 (голосів: 0)

Екологи закликають мешканців Львівщини не спалювати суху травуПісля завершення збирання зернових культур, спостерігаються непоодинокі випадки спалювання стерні, сухої природної рослинності, соломи. Це призводить до забруднення атмосферного повітря, знищення біорізноманіття, тваринного світу.

Про це повідомляють у департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

Сільгосппідприємства та приватні особи, всупереч заборонам, щороку спалюють на полях стерню або солому після збирання врожаю. Безконтрольне випалювання стерні може призвести до пожежі на сусідніх полях або в лісосмугах, вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові і господарські будівлі, сади.

При спалюванні стерні, соломи і поживних залишків згорає гумус найбільш родючого поверхневого шару, унаслідок чого знижується біологічна активність ґрунту. Разом зі стернею, вогонь знищує безцінну біосферу ланів, яка могла б суттєво підвищити врожайність у наступні роки, а на їх місце приходять патогенні мікроорганізми та бур’яни.

У 90% випадків причина виникнення пожеж – людина, яка необережно поводиться із вогнем, не звертає уваги на необхідність суворого дотримання правил протипожежної безпеки.

Департамент екології та природних ресурсів звертає увагу на те, що за самовільне спалювання сухої рослинності чи її залишків до порушників природоохоронного законодавства застосовуються заходи адміністративного впливу. Кодексом про адміністративні правопорушення України (ст. 77-1) передбачено штрафні санкції: громадянам – від 170 до 340 грн.; посадовим особам – від 850 до 1190 грн. За особливо великі збитки передбачена і кримінальна відповідальність.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua