» Інформація » Проблеми створення патронатних сімей обговорили у межах Всеукраїнського селектору

Проблеми створення патронатних сімей обговорили у межах Всеукраїнського селектору

Автор: admin2 от 18-02-2020, 09:37
 (голосів: 0)

Проблеми створення патронатних сімей обговорили у межах Всеукраїнського селекторуСьогодні, 17 лютого відбулась Всеукраїнська селекторна нарада за участі заступника Міністра соціальної політики Олега Коваля, Заступника Міністра охорони здоров’я України Дмитра Луфера та Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби.

Участь від Львівщини взяв заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Холод.

Відтак, у межах заходу учасникам представили дослідження, проведене Міністерствами соціальної політики та охорони здоров’я України, яке спрямоване на недопущення у майбутньому потрапляння дітей, віком до 4-ох років у дитбудинки.

У свою чергу Микола Кулеба наголосив на важливості розробки на рівні областей спеціальних Програм щодо влаштування такий дітей у майбутньому не в інтернатні заклади.

Окрім того, межах наради наголосили на необхідності створення в областях патронатних сімей. В Україні створено 121 патронатну сім’ю, через систему патронатних сімей у 2019 році пройшло 510 дітей.

Зазначимо, що упродовж 2019 року в області створили 3 патронатні сім’ї у м. Львові, Золочівському та Яворівському районах, в яких перебували 6 дітей.

За словами начальника служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Володимира Лиса, у 2020 році на Львівщині планується створити ще 8 патронатних сімей у Яворівському, Перемишлянському, Золочівському, Городоцькому районах та містах обласного значення Львів, Червоноград, Самбір. З них, у першому кварталі 2020 року планують охопити спеціальним навчанням 4 патронатні сім’ї.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua