» Інформація » З нагоди професійного свята Максим Козицький відзначив архітекторів

З нагоди професійного свята Максим Козицький відзначив архітекторів

Автор: admin2 от 1-07-2020, 15:51
 (голосів: 0)

З нагоди професійного свята Максим Козицький відзначив архітекторівСьогодні, 1 липня до Дня архітектури України, у Центрі архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа» презентували новий простір містобудівного архіву Львівської області.

Перенесення архіву в Будинок архітектора стало знаковою подією для професійного архітектурного середовища. Центр архітектури дизайну та урбаністики є платформою-хабом для комунікації та налагодження професійних та наукових зв’язків між архітекторами, урбаністами, дослідниками та всіма, хто дотичний до галузі.

Участь у презентації взяв голова Львівської ОДА Максим Козицький.

«Сьогодні ми зібралися цій в історичній будівлі Порохової вежі, яка є одним із пізнаваних архітектурних символів Львова. У нашій свідомості вона є символом сили наших предків, які збудували цю вежу для захисту Львова від завойовників. Я хочу подякувати представникам Спілки архітекторів України за те, що ви зберегли Порохову вежу. Що ви відроджуєте у ній своє спілчанське життя. Вона має працювати для Львова, для львів’ян, для гостей нашого міста»,- зазначив очільник області.

Також, з нагоди професійного свята, Максим Козицький відзначив архітекторів та подякував представникам цієї професії за їх працю.

«Це неймовірна важлива і цікава професія. Архітектура - це одночасно наука і мистецтво проєктування будівель, а також власне система будівельних споруд, які формують просторове середовище для життя і діяльності людей відповідно до законів краси. І для мене слово «краса» тут є визначальним. Люди повинні жити в гармонії з оточуючим середовищем. І все це залежить у значній мірі від вас. У всій цій історії мусимо брати приклад з наших предків. Звичайно, що збудувати ідеальне місто важко. Але робити його красивим і комфортним – це у наших силах! Сподіваюся, що оновлений містобудівний архів Львівської області буде для усіх нас цікавим підґрунтям для творення нової якості життя у місті. Вивчаймо цю спадщину минулих поколінь архітекторів та урбаністів, шукаймо нові ідеї, пізнаваймо світовий досвід, в т.ч. і наших найближчих сусідів-поляків. Зі святом, Вас друзі!», - наголосив очільник області.

Також у вітальному слові Максим Козицький порушив проблематику урбаністичного розвитку міста та області.

«Нині назріла серйозна дискусія: як і куди розвиватися? Новий територіально- адміністративний устрій, формування об’єднаних територіальних громад теж значною мірою вплине на містобудівну діяльність області, яка більшою мірою буде залежати від органів місцевого самоврядування. Якою ми хочемо бачити нашу область у майбутньому? Якими є наші пріоритети? Саме ці питання повинні ви піднімати у відкритих і публічних дискусіях. Бо саме ви творите майбутню візію розвитку Львова та області. Гостре питання збереження культурної спадщини, яка потребує не лише значного фінансування, а й важкої сумлінної роботи громад, її ініціативи та розуміння, що це наше надбання крізь століття»,- наголосив він.

Окрім цього, в межах заходу презентували міжнародну виставку-семінар «ЗУСТРІЧІ-SPOTKANIA» - 2020, яка уже вкотре проводиться у Львові, як результат співпраці викладачів-архітекторів Національного університету «Львівська політехніка» і Вищої технічної школи в Катовіце. Експозиція збирає науковців і митців з Польщі й України.

Додамо, що захід відбувся за підтримки департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua