» Інформація » У лісогосподарських підприємствам області обстежують ліси

У лісогосподарських підприємствам області обстежують ліси

Автор: admin2 от 7-07-2020, 15:17
 (голосів: 0)

У лісогосподарських підприємствам області обстежують лісиГО «Дунайсько-Карпатська Програма» спільно з лісівниками Львівщини проводять роботи з обстеження лісів у державних лісогосподарських підприємствах на предмет виявлення деревостанів, які мають ознаки природних лісів, старовікових лісів, пралісів та надання таким лісам  відповідного охоронного статусу.

На виконання положень Лісового кодексу України, методичних рекомендацій розроблених Мінприроди України щодо належності лісових територій до пралісів, квазіпралісів і природних лісів, впродовж травня — червня  2020 року представниками ГО «Дунайсько-Карпатська програма» за підтримки Фонду Вітлі (Whitley Fund for Nature) та Національного лісотехнічного університету України, за координації Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, обстежено лісові масиви ДП «Сколівське лісове господарство», які можуть бути віднесені до пралісів, квазіпралісів або природних лісів.

Робота розпочалась із вивчення лісотаксаційних характеристик старовікових насаджень (більше 120 років), їх розташування, можливої екологічної цінності для певної місцевості.

Після чого були проведені польові обстеження лісів в натурі. Двотижневе спілкування безпосередньо в природному середовищі лісівників-практиків, науковців та активістів дало дуже багато емоцій, позитивних вражень, а також обговорено різні точки зору на ті чи інші проблеми у лісовому господарстві та їх вирішення. 

Обстеження лісів проведено на загальній площі 597 га в 5-ти лісництвах  ДП “Сколівське лісове господарство” і виявлено 290,4 га квазіпралісів та 278,2 га природних букових і буково-ялицевих лісів.

Найбільша їх кількість у Розгірчанському  лісництві, в околицях села Розгірче — 233,8 га, в тому числі: квазіпраліси — 119,4 га та Дубинському лісництві, вище села Кам'янка між горою Лопатою та Набивки — 176,1 га, із них квазіпраліси — 61,2 га.

За результатами проведених обстежень відбулася нарада, під час якої ДП «Сколівське лісове господарство» погодилося надати статус природних лісів і квазіпралісів виявленим ділянкам після отримання наукового висновку і виключення їх з планів рубок та забезпечення суворої охорони.

Зазначимо також, що ділянки природних лісів, особливо в умовах змін клімату, відіграють вкрай важливу роль у забезпечення водного балансу гір, захищають населення від згубних наслідків повеней, паводків, зсувів і селів. Вони є унікальним осередком дикої природи, а з новим статусом матимемо гарантії, що цю роль вони успішно виконуватимуть і в майбутньому.

На черзі спільні дослідження  лісів ДП «Славське лісове господарство» і ДП «Боринське лісове господарство».

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua