» Інформація » Яворівський пиріг, дрогобицька сіль: у Львові обговорили перспективи географічних зазначень та традиційні гарантовані особливості для унікальних продуктів регіону

Яворівський пиріг, дрогобицька сіль: у Львові обговорили перспективи географічних зазначень та традиційні гарантовані особливості для унікальних продуктів регіону

Автор: admin2 от 22-10-2020, 13:08
 (голосів: 0)

Яворівський пиріг, дрогобицька сіль: у Львові обговорили перспективи географічних зазначень та традиційні гарантовані особливості для унікальних продуктів регіонуУ туристичному центрі Yellbee відбувся семінар «Реєстрація географічних зазначень та їх роль у розвитку сільських території та гастрономічного туризму». Він відбувся в межах Проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень України». Співорганізатор - управління туризму та курортів Львівської ОДА.

Наталя Табака, керівниця управління туризму та курортів облдержадміністрації, наголосила на потребі акценту на унікальності місцевих продуктів.

«Бачимо, що за останні роки серед туристів щораз більше набирає популярності гастрономічний напрямок, споживання локальних продуктів та традиційних страв бойківської чи галицької кухні, поїздки на ферми, де можна дегустувати цікаві страви та фермерські продукти, - розповіла Наталя Табака. – Можна стимулювати туристичні потоки через бажання спробувати унікальний продукт в місці його виробництва. Також продукт із географічними зазначеннями може бути одною з візитних карток регіону. Яворівський пиріг, дрогобицька сіль, дрогобицька ковбаса, стрийський ясь, мед із золотарника, Перемишлянська черешня, полуниця, Карпатський чай та варення з тертої ружі – це тільки одиниці з тих, які можуть претендувати на географічні зазначення та традиційні гарантовані особливості Львівської області».

Про процедуру реєстрації географічного зазначення й інструмент захисту, промоції традиційних страв (TSG – традиційна особливість гарантована) говорила Юлія Прохода, національний експерт із законодавства проєкту «Підтримка розвитку системи географічних зазначень України».

А Ганна Антонюк, кандидат економічних наук, національний експерт з географічних зазначень харчових продуктів на Заході України, ознайомила присутніх з досвідом реєстрації першого українського географічного зазначення – гуцульської овечої бриндзі.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua