» Інформація » "Ми оновлюємо інформаційну туристичну базу Львівщини", - Юрій Холод

"Ми оновлюємо інформаційну туристичну базу Львівщини", - Юрій Холод

Автор: admin2 от 23-11-2020, 16:10
 (голосів: 0)

"Ми оновлюємо інформаційну туристичну базу Львівщини", - Юрій ХолодУправління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації звернулося з офіційним листом до всіх громад Львівської області: їм рекомендують провести переоблік туристичних ресурсів.

Як зазначила керівниця управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталя Табака, йдеться  про загальне оновлення інформаційної бази туристично-рекреаційних та курортних ресурсів Львівщини.

Відповідь від об‘єднаних територіальних громад в Львівській ОДА очікують до 26 листопада.

«Інвентаризація туристичних принад, пам’яток, інфраструктури та атракцій - це найперші кроки ОТГ до розвитку туризму. Ми напрацьовуємо стратегію галузі на три роки, тому знати, на чому стоїмо, - перше наше завдання. Також обласна державна адміністрація зацікавлена у тісній співпраці з об’єднаними територіальними громадами в напрямі туризму та сприятиме організації інформаційних кампаній та налагодженні зв’язків з туроператорами. Вже цього тижня розпочинаємо виїзди в громади з експертами галузі туризму - задля напрацювання дорожньої карти зі створення туристичних продуктів та локальних магнітів», - зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Холод.

Управління туризму та курортів також заохочує місцеві громади моніторити ресурси і пропозиції для залучення інвестицій та грантів для розвитку туристичного напряму. Проектна діяльність в цій сфері є ефективною і може позитивно впливати не лише на розвиток галузі, а й економіки громади загалом.

«Львівщина вже має не один позитивний досвід у цьому напрямі. До прикладу, невелика Новоміська ОТГ Львівської розробила нестандартний туристичний проєкт «COWBOYKY: Український дикий захід» і отримала на його реалізацію від Євросоюзу 900 тисяч євро. На території створили сироварню, парники, «ковбойське» містечко та Школу економічного розвитку. Важливо, що команда проєкту не тільки збудувала цілу туристичну інфраструктуру, але й відкрила чималі перспективи для розвитку громади», - розповіла керівниця управління туризму і курортів Львівської ОДА Наталія Табака.

Розповіла Наталія Табака і про туристичний кластер «Львівське Опілля».

«До нього входить чотири об’єднані територіальні громади, розташовані  на географічних землях Львівського Опілля: Бібрська, Давидівська, Розвадівська та Тростянецька. Кластер створили з метою популяризації місцевості для активного та екологічного відпочинку. Очевидно, що це дасть змогу отримувати і економічну вигоду», - додала вона.

Реформа місцевого самоврядування відкриває нові можливості. Кожна громада має туристичний потенціал, навіть якщо територія, на перший погляд, небагата туристичними об’єктами. Найважливіший ресурс новостворених ОТГ – креатив, переконані фахівці управління туризму Львівської ОДА.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua