» Інформація » У Львові вручили обласні премії науковцям та освітянам

У Львові вручили обласні премії науковцям та освітянам

Автор: admin2 от 16-11-2020, 16:55
 (голосів: 0)

У Львові вручили обласні премії науковцям та освітянамСьогодні у Львівському Будинку вчених відбулось вручення обласних премій працівникам наукових установ та закладів вищої освіти Львівської області.

Вручили дипломи відомим ученим і знаним фахівцям голова Львівської ОДА Максим Козицький та голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Максим Козицький привітав присутніх та подякував усім лауреатам за роботу та внесок у розвиток української науки.

«Львівщина – одна з небагатьох областей в Україні, де досі існують премії для працівників наукових установ та закладів вищої освіти. Цього року ми змінили положення конкурсного відбору, враховували показники наукової діяльності, не ділили науковців на молодих та відомих - адже наука не має вікових обмежень. Конкурсний відбір проводили виключно на основі наукових заслуг та балів, які ви отримали за вашу діяльність. Ми розуміємо, що потрібні значні інвестиції в розвиток матеріально-технічної бази. Саме тому в програмі стратегії розвитку освіти Львівщини закладемо кошти і для премій, і для грантової діяльності науковців. Всі успішні та багаті країни вкладають значні кошти саме в науку, бо розуміють, щоб без науки немає майбутнього», - сказав очільник області.

За результатами конкурсного відбору у 2020 році призначили:

1. 30 премій розміром 25 000  гривень.

2. 60 премій розміром 20 000 гривень.

3. 63 премії розміром 15 079 гривень.

Загальна сума виплат премій – 2 900 000 грн.

Нагадаємо, Львівська обласна державна адміністрація та Львівська обласна рада щорічно призначають премії для працівників наукових установ та вищих навчальних закладів (університетів, академій, інститутів) Львівської області: відомим ученим і знаним фахівцям, молодим ученим і дослідникам за наукові досягнення та з метою підтримки і стимулювання проведення ними наукових досліджень.

Претендувати на здобуття премії можуть наукові та науково-педагогічні пра­ців­ники, докторанти, аспіранти (ад’юнкти), стажисти-дослідники та інженерно-технічні працівники наукових установ та вищих навчальних закладів Львівщини, які проводять наукові дослідження, мають опубліковані наукові праці в авторитетних наукових виданнях з імпакт-фактором (1 або 2 квартилів) та високий рівень цитованості (у базах даних ORCID, Scopus, Google Scholar).

Кандидатури для здобуття премій висувають (пропонують):

  • вчені (науково-технічні) ради наукових установ та закладів вищої освіти Львівщини за місцем основної роботи (навчання) цих осіб;
  • особи, шляхом самовисування;
  • за рекомендаціями Експертної ради з Стратегії розвитку освіти Львівщини при департаменті освіти і науки облдержадміністрації на основі моніторингу науково-метричних показників науковців Львівщини за попередні 3 роки.

З метою відбору лауреатів премії формується конкурсна комісія складається з голови, секретаря та членів комісії з числа відомих науковців.  Остаточний список кандидатів на нагородження формується на засіданні конкурсної комісії.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua