» Інформація » Укравтодор планує реалізувати в області два проєкти щодо будівництва та утримання доріг

Укравтодор планує реалізувати в області два проєкти щодо будівництва та утримання доріг

Автор: admin2 от 24-11-2020, 15:50
 (голосів: 0)

Укравтодор планує реалізувати в області два проєкти щодо будівництва та утримання дорігДва масштабних проєкти, які стосуватимуться будівництва та утримання доріг, планують реалізувати в області.

Про це під час брифінгу «Велике будівництво».Звідки йдуть гроші на ремонт доріг Львівщини» розповіла директорка Команди підтримки реформ при Укравтодорі Олександра Азархіна.

Зараз Укравтодор спільно з міжнародними партнерами напрацьовує проєкт «Зелений кілометр».

“Це українська адаптація американського проєкту Adopted highway.У США все відбувається наступним чином: є ділянка дороги, відтак певна приватна компанія або громадська організація чи публічна особа займаються додатковим утриманням цієї дороги: прибирає сміття, висаджує квіти, підфарбовує тощо. Такі проєкти хочемо робити по всій країні на в’їзді до великих обласних центрів. Одним із перших розглядаємо Львів. Хочемо, щоби на в’їздах в місто, на дорогах державного значення з’явився цей «зелений кілометр», - розповіла директорка Команди підтримки реформ при Укравтодорі.

Інший проект стосується розвитку прикордонної інфраструктури.

“Ми скоординувалися з державною митною службою і тепер в нас є план оновлення контрольних пунктів пропуску та доріг до них. Це має бути дуже злагоджений процес, але тут ще треба правильно спланувати, щоб не виникало зайвих черг через ремонт. Із боку митниці документ вже погоджений. Загальна вартість трьохрічного проекту більше 9 мільярдів гривень», – додає вона”, - зазначила Олександра Азархіна.

Нагадаємо, на Львівщині завершують ремонт завершують ремонт прикордонних  доріг Мостиська – Краковець протяжністю 19 км, а також майже 20 км дороги Яворів – Грушів.

“Кошторисна вартість ремонту  Мостиська – Краковець  складає 146,5 млн грн. Передбачене фінансування за грантові кошти Республіки Польщі – 2,1 млн євро та дофінансування з обласного бюджету у сумі 77 млн гривень. Станом на сьогодні тут облаштовують розмітку та дорожні знаки. Щодо дороги Яворів-Грушів ремонт триває,  дорога відповідатиме параметрам IV категорії. Загальна вартість робіт становить 7 млн. євро. Ремонт цієї дороги виконують у межах співпраці з Польщею (Програма «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні»). Польща надала Україні кредит під 0,15% річних”, - зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

 

З офіційного сайту ЛОДА

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua