» Інформація » Максим Козицький разом з громадськістю вшанував пам'ять Великого Кобзаря

Максим Козицький разом з громадськістю вшанував пам'ять Великого Кобзаря

Автор: admin2 от 9-03-2021, 13:11
 (голосів: 0)

Максим Козицький разом з громадськістю вшанував пам'ять Великого КобзаряСьогодні, 9 березня Львівщина урочисто відзначає 207-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Разом із громадськістю представники влади поклали квіти до пам’ятника Кобзарю, що у центрі Львова. Усі присутні, у супроводі хорової капели «Дударик», спільно виконали «Реве та стогне Дніпр широкий».

«Постать Тараса Шевченка вже давно стала національним символом України. Сьогодні, коли ми відзначаємо 207-річницю від дня його народження, здавалося б, ми знаємо усе про нього та його творчість. Але феномен Шевченка у тому, що щоразу, коли повертаємося до його постаті і творчості, завжди відкриваємо щось нове. Шевченко ніколи не перестає вражати і захоплювати. Особливо, коли перестаєш дивитися на нього крізь призму канонів і шаблонів. І такий сучасний погляд на Тараса Шевченка аж ніяк не применшує його геніальності. А навпаки робить його ще актуальнішим, ще важливішим. Адже його слова - це те, що ніколи не дасть заснути нашій совісті і честі», - зазначає голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Також у межах святкувань біля пам’ятника великому українцю провели флешмоб «Шевченківські читання». Студенти Львівського фахового коледжу культури та мистецтв декламували вірші Тараса Шевченка.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua