» Інформація » У Львівській ОДА презентували виставку «Скарби Галичини»

У Львівській ОДА презентували виставку «Скарби Галичини»

Автор: admin2 от 16-03-2021, 12:24
 (голосів: 0)

У Львівській ОДА презентували виставку «Скарби Галичини»Сьогодні у Львівській обласній державній адміністрації презентували  виставковий проект «Скарби Галичини».

В експозиції – мистецькі артефакти, які зберігаються у Історико-краєзнавчому музеї. Серед них чільне місце посідає кам’яна плитка із зображенням солярного символу так званий  «смайлик», якому близько 7 тис років, предмети побуту яким близько 5-4 тисяч років, особисті речі, прикраси, монети, які використовувалися мешканцями міста Львова у XIV – XVIII ст. Їх  знайшли під час археологічних досліджень у центральної частини міста.

На виставці представили «Меч вікінга», переданий у фонди  Музею на весні 2019 року. Історія його віднайдення і повернення в Україні, за своїм характером, справді детективна. Унікальність цього артефакту полягає у оздобленні масивного ефесу, що містить хрести і ланцюжки – символи воїнської доблесті та честі.

Переглянули виставку голова Львівської ОДА Максим Козицький та заступник Іван Собко. 

“Сьогодні ми з вами разом відкриваємо виставку унікальних знахідок Історико-краєзнавчного музею «Скарби Галичини». Це безцінні артефакти, які отримали друге життя завдяки кропіткій праці дослідників та працівників музею. Маємо можливість споглядати унікальні експонати, яким тисячі років і які репрезентують нашу багатовікову історію. Щиро дякую працівникам музею, меценатам та організаторам виставки за можливість глянути на історичні події крізь призму цих цінних експонатів”, - зазначив очільник області.

Безцінні артефакти - це лише маленька крапля цих унікальних артефактів, які зберігаються в музеї.  Його колекція становить поза 80 тисяч експонатів.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua