» Інформація » У Львові вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні Володимира Топія та Богдана Вайди

У Львові вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні Володимира Топія та Богдана Вайди

Автор: admin2 от 27-04-2021, 15:48
 (голосів: 0)

У Львові вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні Володимира Топія та Богдана ВайдиСьогодні на Меморіалі Героїв Небесної Сотні у Львові вшанували пам’ять героїв Володимира Топія (з нагоди 66-ої річниці від дня народження)  та Богдана Вайди (з нагоди 56-ої річниці від дня народження) у межах проєкту «Небесна Сотня. Жива пам’ять».

У заходах взяли участь представники Львівської ОДА, Львівської облради та Львівської міської ради а також  члени родин Володимира Топія і Богдана Вайди.

Отець Артемій Бабленюк (Кафедральний собор Покрову Пресвятої Богородиці  у Львові, ПЦУ) відправив поминальний молебень, після чого до присутніх з вітальним словом звернулися присутні посадовці.

Заступник голови Львівської ОДА Іван Собко у своєму зверненні зазначив, що ми завжди повинні пам’ятати про Героїв, вшановувати їх пам’ять, і, головне – розповідати про них нашим дітям.

«Кожного разу, коли приходимо сюди – є відчуття повинності, виваженості, мудрості в кожному вчинку, в кожній дії, особливо у державних службовців, посадових осіб. Щоб ніколи в житті в історії України не повторювались моменти, коли людей вбивали за правду, за волю, за правильні цінності, за правильну державницьку позицію. Ми маємо пам’ятати, що ці люди віддали своє життя за нас – пам’ять про це має бути у кожного в серці. Ми маємо розповідати це нашим дітям. І маємо жити так, щоб нам не було соромно сюди приходити», - додав Іван Собко.

Пам’ять героїв вшанували покладанням квітів біля Меморіалу Героїв Небесної Сотні та виконанням державного гімну України. Дружина Володимира Топія Леся Топій та сестра Богдана Вайди Любов Середяк згадали останні розмови із загиблими  та подякували за вшанування їх пам’яті сьогодні.

Проєкт «Небесна Сотня. Жива пам’ять» передбачає організацію заходів із вшанування Героїв Небесної Сотні Львівщини з нагоди дня народження кожного з них.

Довідково.

Топій Володимир Петрович – народився 26 квітня 1955 року в м. Судова Вишня Мостиського району. Більшу частину свого життя працював водієм. П’ятнадцять років - на львівському "Електроні", а також у Вишнянському  радгоспі, на Львівській пивоварні.

Перебував на Майдані від 24 грудня. З 18 на 19 лютого рятував від вогню Будинок профспілок, загинув під час пожежі. Його тіло вдалося опізнати по залишках одягу та експертизі ДНК. Володимир Топій похований у рідній Судовій Вишні. У нього залишися дружина, син, донька та онуки.

Вайда Богдан Іванович – народився  28 квітня 1965 року в Стебнику на Дрогобиччині. Нащадок українських переселенців з Польщі. Був ревним християнином й активним учасником національного відродження 90-х років. 1990 року брав участь у Живому ланцюгу соборності. Під час парламентських виборів 2007 року був спостерігачем на одній із виборчих дільниць у Луганську. Працював за кордоном.

На підтримку Євромайдану до Києва перший раз приїхав у грудні, увійшов до Самооборони Майдану Вдруге приїхав 19 лютого. Богдана Вайду було вбито пострілом снайпера в голову на вулиці Інститутській. У нього залишилися рідна сестра з чоловіком, дітьми та онуками.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua