» Інформація » Боротися з борщівником будуть комплексно

Боротися з борщівником будуть комплексно

Автор: admin2 от 20-08-2014, 13:13
 (голосів: 0)

Боротися з борщівником будуть комплексно20 серпня у райдержадміністрації провели розширену нараду з питань боротьби з борщівником. У нараді взяли участь сільські голови, землевпорядники територій, де поширюється ця небезпечна рослина, керівники і представники фітосанітарної служби, районного управління Держземагентства, Райавтодору, фінансового управління, Держлісгоспу, управління водного господарства.

Перший заступник голови райдержадміністрації Степан Рудницький, який проводив нараду, повідомив, що на виконання розпорядження голови облдержадміністрації у районі затверджені заходи щодо локалізації та ліквідації осередків борщівника Сосновського на території району.

Заступник голови райдержадміністрації Іван Мізерник, який протягом багатьох років б'є на сполох з приводу інтенсивного розповсюдження цієї агресивної рослини на наших теренах, зазначив, що у нинішнього керівництва області і департаменту екології є повне розуміння ситуації. Як уже повідомлялося, відповідне звернення щодо визнання борщівника карантинною рослиною агресивного чужорідного виду скероване до Кабінету Міністрів України, що дозволить забезпечити ефективну боротьбу з цим небезпечним видом.

Фахівці надали учасникам наради відповідні консультації для забезпечення ефективної боротьби з рослиною, яка ще в час СРСР була завезена на наші терени, як цінна кормова культура для тваринництва, але згодом неконтрольовано розповсюдилася, захоплюючи все більші площі. Ще три роки тому в районі борщівник ріс на 60 га, на даний час ареал його поширення складає понад 85 га. Найбільш результативним, на думку фахівців, є комплекс заходів — систематичне скошування, хімічне обробка, глибоку підкопування (на невеликих площах), а головне, дотримання культури землеробства. Присутні пропонували карати великими штрафами безвідповідальних користувачів та власників ділянок за забур'янення землі.

Своїм досвідом локалізації борщівника Сосновського ділилися Бистрицький, Новокропивницький сільські голови. Було відзначено, що з невідомих причини нараду проігнорували представники Солонської сільської ради (борщівник там займає площу 18 га).

Учасники наради подали пропозицію акумулювати в районі наявні на рахунках сільських рад так звані екологічні кошти та скерувати їх спеціальному підрозділу (можливо, МНС), який матиме захисний одяг, техніку та засоби для боротьби з борщівником.

Після наради відбувся виїзд на територію Бистрицької сільської ради, де ТзОВ “Барком розпочало активну боротьбу з борщівником на арендованих землях.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua