» Інформація » Непересічних кандидатів готують до вирішення надзвичайних викликів, які стоять перед Україною

Непересічних кандидатів готують до вирішення надзвичайних викликів, які стоять перед Україною

Автор: admin2 от 1-12-2014, 10:28
 (голосів: 0)

Непересічних кандидатів готують до вирішення надзвичайних викликів, які стоять перед УкраїноюНаціональна Рада Реформ, чинними представниками якої є, зокрема, Президент та Прем’єр-міністр України, звернулася до Фонду "Відродження" з проханням розширити фінансування низки ініціатив щодо реформування країни: від створення стратегічних дорадчих груп та підтримки діяльності Національної Ради до сприяння реформуванню системи державної служби.

Нещодавно в рамках цієї співпраці відбулось залучення всесвітньовідомих агентств з підбору персоналу до пошуку найкращих кадрів для системи державного управління. Йдеться насамперед про склад нового Уряду, про можливих міністрів, заступників міністрів, керівників департаментів. 

«Перед Україною стоять абсолютно непересічні виклики — складна ситуація в економіці, агресія з боку Російської Федерації, необхідність радикальних реформ та зусиль у боротьбі з корупцією, — і це вимагає нестандартних рішень в державному управлінні. Ми хотіли професіоналізувати підбір спеціалістів для нового складу Уряду і розширити можливості відбору кандидатів в Україні та за її межами. Головне зараз — професійні якості кандидатів, успішний досвід роботи, відсутність конфлікту інтересів між потребами держави та власними, а також цінності, орієнтовані на служіння Україні, які поділяють кандидати і які зроблять Україну успішною. Україні як ніколи потрібні західні практики державного управління, боротьби з корупцією, фінансового планування, антикризового менеджменту», – говорить виконавчий директор Національної Ради Реформ Дмитро Шимків.

На початковому етапі звернулися до трьох світових агентств із найбільшим досвідом роботи з державним сектором у провідних країнах світу: Hudson, Pedersеn & Partners та WE Korn Ferry. Дві з них (Pedersеn & Partners та WE Korn Ferry) погодились працювати над цим завданням. Компанії мають успішний досвід пошуку кандидатів на керівні посади в урядах Великої Британії, США, Саудівської Аравії та інших країн.

«Залучення міжнародних агенств для відбору кандидатів на керівні посади є важливим кроком вперед від традиційного кланово-сімейного призначення „своїх“ до демократичної практики організації влади. Вперше в історії незалежної України відбувається незалежний, більш прозорий відбір таких кандидатів. Фонд „Відродження“, для якого відкритість суспільства є пріоритетом, підтримав цю важливу ініціативу керівників країни», — зазначив Виконавчий директор Фонду Євген Бистрицький.

«Міжнародний фонд „Відродження“, сприяючи становленню Національної ради реформ, що поєднує зусилля Президента, Прем’єр-міністра, парламентських лідерів заради реформ, вирішив підтримати процес підбору кадрів до нового Уряду із залученням авторитетних рекрутингових компаній. Для нас важливо, щоб нові урядовці мали у своєму розпорядженні ширше коло кандидатів на заповнення високих вакансій в Уряді, щоб „лава запасних“, з-поміж яких коаліція, Прем’єр-міністр та члени Кабміну обиратимуть конкретних виконавців реформ, була довшою і включала тих, хто поки не потрапив „на радар“ нової влади. При цьому питання розмежування політичних та адміністративних посад як один з принципів реформи державної служби є для нас важливим», — говорить Голова правління Міжнародного фонду «Відродження» Олександр Сушко.

«Ми шукали кандидатів за професійними критеріями, які погодили з фондом „Відродження“. Це бездоганна бізнес-репутація, відсутність зв’язків з олігархічними групами, досвід управління великими міжнародними компаніями чи інституціями та досвід проведення масштабних реорганізацій. Важливою якістю нам видався також патріотичний дух та бажання реформувати Україну. Ми шукали кандидатів не лише в Україні. Ми розглядали менеджерів українського походження, що збудували успішну кар’єру за кордоном — особливо з Канади та США, де українська діаспора традиційно велика, а також з Великої Британії», — говорить Тетяна Фурцева, старший партнер WE Partners (Коrn Ferry) Україна.

«Зараз Україні вкрай необхідні управлінці з успішним досвідом кризового менеджменту. І ми раді, що саме нас запросили їх шукати, оскільки Pedersen & Partners вже займалася подібними проектами в інших країнах. У своїх пошуках ми фокусувалися передусім на управлінцях з України, що мають міжнародну освіту та досвід роботи у великих компаніях, а також є визнаними експертами у своїх галузях. З радістю можемо констатувати, що такі експерти високого рівня сьогодні готові розглядати можливість роботи в держорганах задля реформування країни», — сказав партнер з роботі з клієнтами Pedersen & Partners Володимир Коломоєць.

Наразі пошук кандидатів вже завершився. Зі 185 кандидатів, яких рекрутингові компанії запросили на першу співбесіду, після низки тестів та інтерв’ю, були обрані 24 кандидатури. Найбільшу кількість кандидатів рекрутери рекомендували на позиції у міністерствах аграрної політики та фінансів (по чотири). За свої послуги рекрутингові компанії отримали 82 200 доларів від Фонду «Відродження». На цьому етапі з кандидатами ведуться переговори щодо можливої співпраці. Також кандидатури узгоджуються з парламентською коаліцією. Особисті дані кандидатів на даному етапі переговорів не оприлюднюються.

Контакти:

Прес-служба Адміністрації Президента України: reforms@apu.gov.ua

Світлана Сверчкова, WE Partners Україна: sr@mainstream.ua

Володимир Коломоєць, Pedersen & Partners: vladimir.kolomoets@pedersenandpartners.com

Станіслав Лячинський, Фонд «Відродження»: liachinskiy@irf.kiev.ua

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua